Ulaşım

Fiat Chrysler Uber ile sürücüsüz otomobil çalışmaları yapabilir

fiat chrysler uberFiat Chrysler Uber ile sürücüsüz otomobil teknolojisine yönelik bir işbirliği içine gidebilir. Bloomberg’de yer alan habere göre, taraflar arasındaki uzlaşma yıl sonuna doğru sağlanabilir veya birkaç hafta içinde rafa kalkabilir. Taraflar arasındaki görüşmelerin henüz ilk aşamalarda olduğu ve Uber’in başka otomobil üreticileriyle de görüşmelerini sürdürdüğü belirtildi.

Otomotiv sektörünün geleneksel oyuncuları ve teknoloji şirketlerinin ulaşım alanında yaptığı işbirlikleri, son zamanlarda sıklıkla gündeme geliyor. Fiat Chrysler, kısa süre önce Chrysler Pacifica minivanlarına sürücüsüz sürüş teknolojisini entegre etmek için Google ile işbirliğine gitmişti. Uber ise Toyota ile bir “stratejik ortaklık” kurmuş ve Japon otomobil üreticisinden açıklanmayan miktarda bir yatırım almıştı. Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Toyota da, tıpkı rakipleri gibi, sürücüsüz sürüş teknolojisini fazlasıyla ciddiye alıyor.

Bloomberg’in haberine göre, Fiat Chrysler Automobiles CEO’su Sergio Marchionne, sürücüsüz otomobil üretimi konusunda teknoloji şirketleriyle işbirliğine gitme konusunda oldukça istekli gözüküyor. Marchionne’nin bu istekli tavrında şirketin elinde kendi otonom sürüş teknolojisini geliştirecek kaynaklarının olmamasının önemli rol oynadığı belirtiliyor. Fiat Chrysler CEO’sunun bu amaç doğrultusunda Apple’ın da kapısını çaldığı söylentiler arasında yer alıyor.

Uber kısa süre öncesine kadar dünyada özel ulaşım servisi denince akla gelen ilk isim konumundaydı. Ancak rakiplerinin büyük şirketlerden aldığı yatırımlar, Uber için bundan sonraki dönemde işlerin pek kolay olmayacağını gösteriyor. Şirketin rakiplerinden Lyft General Motors’tan, Didi Apple’dan ve Gett de Volkswagen’den yatırım almıştı.

Piyasa değeri 62.5 milyar dolar olarak gösterilen Uber, son zamanlarda enerjisini Toyota ile yaptığına benzer anlaşmalar yapmaya harcıyor. Şirket, bir Ford Fusion üzerinde geliştirdiği sürücüsüz otomobil prototipini geçtiğimiz günlerde görücüye çıkarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER