Ulaşım

Ferrari artık kripto parayla satın alınabilecek

ferrari kripto para

Artık ABD’de bir Ferrari sahibi olmak için kripto paranızı kullanabilirsiniz. Reuters’ın haberine göre, lüks otomobil üreticisi, ABD’de bitcoin, ether ve USDC gibi kripto paraları kabul etmek için kripto ödeme işlemcisi BitPay ile işbirliği yapıyor. Avrupa’nın da 2024’ün başlarında aynı hizmeti alması bekleniyor ve diğer bölgelerin de bu adımları takip etmesi planlanıyor.

Kripto para ile ödeme yapanlardan herhangi bir ek ücret alınmayacak, Ferrari’nin Baş Pazarlama ve Ticaret Sorumlusu Enrico Galliera, Reuters’a bu konuda açıklama yaptı. BitPay, bu ödemeleri işlem anında geleneksel para birimine çevirecek ve herhangi bir dalgalanma sorununu önlemek için bu yöntemi kullanacak. Galliera, bu adımın şirketin “belki de Ferrari alacak kadar geliri olmayan insanlara ulaşmasına yardımcı olacağını” söyledi.

Ferrari’nin kripto para adımı çevreci yaklaşımı ile örtüşmüyor

Geçtiğimiz yıl otomobil üreticisi, çevreye daha duyarlı işletmelere ve sürdürülebilirliğe yönelik bir taahhüt açıklamıştı, bu da enerji yoğun kripto paraları kabul etmekle çelişebilir gibi görünüyor. Ancak, şirket bu durumun misyonlarına zarar vermediğini vurguluyor.

Galliera, kripto paranın karbon ayak izini azaltma konusunda son dönemde kaydedilen ilerlemelere dikkat çekti, örneğin yenilenebilir enerji kaynaklarına daha fazla güvenilmesi gibi. Ayrıca Galliera, “2023 yılına kadar tüm değer zincirimiz boyunca karbon nötr olma hedefimiz kesinlikle onaylanmıştır” dedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER