Ulaşım

Ferrari elektrikli “süper araba” geliştirmeyi planlıyor

ferrari elektrikli otomobil

Ferrari otomotiv sektörünün en değerli markaları arasında yer alıyor. Muhafazakar bir yapıda olan şirket, sektördeki değişimlere karşı direnmeyi bırakmış gibi görünüyor. İtalyan otomotiv devinin bir önceki başkanı, şirketin asla elektrikli bir otomobil üretmeyeceğini belirtmişti. Ancak yeni yönetimle birlikte bu durum da değişecek gibi görünüyor. Ferrari elektrikli süper araba üretmeyi planlıyor.

İtalyan otomotiv devinin yeni planlarını, ABD’nin Detroit şehrinde düzenlenen Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda konuşan Ferrari CEO’su Sergio Marchionne açıkladı. Marchionne, “İnsanlar Tesla’nın süper bir otomobille yaptıklarını hayranlıkla izliyor. Elon’un yaptıklarını küçümsemiyorum ama bunu hepimiz yapabiliriz.” şeklinde konuştu.

Marchionne elektrikli süper araba üretimi konusundaki isteği açıklasa da, Ferrari bu konuda ilk olmayacak. Aston Martin ve Volkswagen gibi üreticiler kendi elektrikli süper arabalarını geliştireceklerini duyurmuştu.

Ferrari’nin planlarını nasıl ve ne zaman hayata geçireceği hâlâ belirsizliğini koruyor. Elektrikli otomobil üretim kararı, şirket açısından önemli bir değişim anlamına geliyor. Ferrari’nin eski başkanı Luca di Montezemelo, 2011’in ağustos ayında şirket olarak asla elektrikli bir otomobil üretmeyeceklerini belirtmişti.

Ferrari elektrikli araç açılımından önce hibrit açılımını tamamlayabilir

Ferrari elektrikli araç açılımından önce hibrit araç açılımını tamamlayabilir. CEO Sergio Marchionne, daha önce yaptığı bir açıklamada 2019 itibarıyla tüm modelleri için hibrit motor seçeneklerini hazır hâle getirmeyi planladıklarını belirtmişti. Dolayısıyla Ferrari’nin önceliği hibrit sözünü yerine getirmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER