Ulaşım

Ferrari elektrikli otomobil fabrikası kuruyor

ferrari elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ferrari elektrikli otomobil yarışına dahil olma konusunda pek aceleci görünmese de, daha fazla müşteriye ulaşma şansını ve genel olarak geleceği de kaçırmak istemiyor. Bloomberg’in haberine göre, şirket merkezinin bulunduğu İtalya’nın Maranello şehrinde elektrikli otomobiller için özel bir üretim tesisi kuruyor.

Şirketin CEO’su Benedetto Vigna’nın verdiği bilgiye göre, bu yeni tesis “e-building” adını taşıyor. Şirketin tüm elektrikli otomobillerinin doğduğu yer olacak olan bu tesiste elektrikli motor, dönüştürücü ve bataryalar da hem tasarlanacak hem de üretilecek. Ferrari’nin ilk elektrikli otomobilinin bir SUV olması bekleniyor. Şirket bu otomobilin çıkış tarihini 2025’in dördüncü çeyreği olarak açıklamıştı.

Karbon salınımını sıfırlamak da Ferrari’nin önemli hedefleri arasında yer alıyor. Şirket bunu 2030 itibarıyla gerçekleştirmeyi hedefliyor. Elektrikli otomobil üretmek de bu hedefe giden adımlardan biri. Ferrari 2026 itibarıyla sattığı otomobillerin yüzde 60’ının elektrikli olmasını öngörüyor. 2030’da ise bu oranın yüzde 80’e çıkması amaçlanıyor. Şirketin hibrit otomobiller sunması da öngörüler arasında yer alıyor.

Ferrari elektrikli otomobil ve bu otomobillerde kullanılacak bileşenlerin geliştirilmesi ve üretimi için 4.29 milyar avroluk bir bütçe ayırmıştı. Enerji yoğunluğu en yüksek bataryaları üretmeyi hedefleyen şirket, bunun için katı hâl pil teknolojisine odaklanıyor. Ferrari mühendisleri şirketin elektrikli otomobillerinin de alışıldığı gibi hafif, hızlı ve sürüş zevki yüksek araçlar olacağının sözünü veriyor.

Ferrari elektrikli otomobil sesi için de özel çalışma yürütüyor

Ferrari’nin son patent dosyaları, şirketin elektrikli otomobillerin sesi konusunda farklı bir yaklaşım izleyeceği anlamına geliyor. Bazı üreticiler kabin içine sahte motor sesleri verirken, Ferrari’nin orijinal bir elektrikli otomobil sesi oluşturmak istediği söyleniyor. Bu sesin de otomobilin orijinalliğine katkıda bulunacağını tahmin etmek zor değil.

Ferrari elektrikli otomobil üretiminde 2025’in sonu itibarıyla gaza basmayı hedefliyor. Şirketin ilk prototiplerinin de gelecek yıl gözler önüne çıkması bekleniyor. Ferrari’nin ilk elektrikli otomobilinin ilk SUV’u olan Purosangue’nin farklı bir versiyonu olması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER