EğlenceTeknoloji

Bir zamanların efsane oyunu FarmVille için veda zamanı

farmville

FarmVille, 11 yıllık macerasının ardından kapılarını temelli olarak kapatıyor. Oyunun geliştiricisi Zynga’dan yapılan açıklamada, 31 Aralık itibarıyla FarmVille’in fişinin çekileceği belirtildi. FarmVille’in artık çok fazla kişiyi ilgilendirmediği söylenebilir. Ancak zamanında milyonlarca kişi tarafından oynanan oyunla ilgili bu karar, hâlâ hatırı sayılır sayıda kişiyi etkiliyor olabilir.

Yine de, FarmVille’i hatırlamayanlar için bir hafıza tazelemesi yapmakta fayda var. Bir çiftlik simülatörü olan FarmVille’de arkadaşlar birbirlerine komşu oluyor ve beraber çalışabiliyordu. Çiftlikte yapılanlar da Facebook duvarlarını süslüyordu.

FarmVille’in uzun süre boyunca Facebook’ta en çok oynanan oyun olma unvanını kimseye bırakmadığını da hatırlatmakta fayda var. Ancak Adobe’nin web tarayıcıları için Flash Player dağıtımını ve güncellemesini sonlandırması, Zynga’nın geliştiricilerine başka yol bırakmamış gibi görünüyor.

Zynga’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Pek çoğunuzun ilk günden beri bizimle olduğunun farkındayız. Bize inanılmaz bir uluslararası oyuncu topluluğu oluşturmamızda yardım ettiniz ve oyundan bizim kadar keyif aldınız. Bunun için size teşekkür ediyoruz.”

Farmville için uygulama içi satın alımlar 17 Kasım’a kadar devam edecek. Bu tarihten sonra oyunun ödeme sistemi kapatılacak. 31 Aralık’a kadar oyunu oynamak mümkün olacak. Oyuncuların oyun paralarını bu tarihe kadar kullanması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER