Teknoloji

SpaceX roketi Falcon 9’un patlama anı videosu paylaşıldı

Falcon 9 patlama

SpaceX’in yeniden kullanılabilir Falcon 9 roketini okyanustaki bir gemiye indirme girişimi yine başarısızlıkla sonuçlandı. Ancak bu sefer başarıya ulaşmasına ramak kalmıştı, roketin bacak kilitleme mekanizmalarından bir tanesinde yaşanan sorun onun inişten hemen sonra devrilmesine ve testin de patlamayla sonuçlanmasına neden oldu.

Elon Musk bu dramatik inişi ve Falcon 9 patlama anını Instagram hesabında yayınladığı videoyla gösteriyor. Videoda olayın platformdan yakından çekimi gösteriliyor. Roketin nasıl kusursuz ve doğru şekilde inmesi gerektiğini göstermesi açısından bu video izlenmeye değer görünüyor.

Musk, videoyla birlikte paylaştığı yorumunda Falcon’un gemiye indiğini, ancak dört ayaktan bir tanesinin kilitleme mekanizmasının açılmadığını, bunun da inişten sonra roketin devrilmesine neden olduğunu yazdı. Sorunun temelinde ise roketin havalanması sırasındaki yoğun sisin yol açtığı yoğunlaşmanın oluşturduğu buzun olabileceğini ekledi.

Bunun SpaceX’in hanesine yazılan bir başka başarısızlık olmasına rağmen, SpaceX hedeflerine doğru ilerlemeyi sürdürüyor gibi görünüyor. Şirket Falcon 9’u geçtiğimiz ay içinde fırlattıktan sonra karaya dik şekilde oturtmayı başarmıştı. Bu tarihi iniş gelecekte ticari uzay uçuşlarının daha ucuza yapılabileceğinin bir göstergesi sayılmıştı.

İLGİLİ HABERLER