Teknoloji

Fairphone 2 hem sağlam hem de modüler

fairphone 2 android 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fairphone-2-170615

Orijinal Fairphone’un devamı niteliğindeki Fairphone 2, şirketin teknoloji şefi Olivier Hebert tarafından resmen duyuruldu. Tanıtım sırasında Fairphone 2’nin günümüzde pek çok cihazda rastlanmayan dayanıklılık unsuruna sahip olduğunun altı çizilirken, aynı zamanda bir kılıf olarak da kullanılabilen değiştirilebilir dış kasanın varlığı dikkat çekti. Project Ara ile gündeme gelen ve kullanıcılara diledikleri bileşeni değiştirme imkanını sağlayan modüler tasarım, Fairphone 2’de de kendisini gösteriyor.

Farklı formatlarda hazırlanan arka kapaklar, farklı koruma seviyelerini ve işlevleri kullanıcılara sunuyor. Akıllı telefon 1.8 metreye kadar beton zemine düşmeye dayanıklı bir yapıya sahip. Düşüş nedeniyle zarar gören parçalar ise modüler tasarım sayesinde rahatlıkla değiştirilebiliyor.

Fairphone 2’de 5 inç Full HD ekran, Qualcomm Snapdragon 801 işlemci, 2 GB RAM, Android 5.1 Lollipop işletim sistemi ve çift SIM kart girişi bulunuyor. 32 GB dahili depolama alanını ise microSD kart ile genişletmek mümkün. Fairphone 2’nin kullanıcılar tarafından çıkarılabilen pili 2420 mAh kapasiteye sahip. Akıllı telefon bağlantı kısmında ise 4G LTE, Wi-Fi ve Bluetooth 4.0 LE desteği sunuyor.

Fairphone 2’nin modüler bileşenleriyse pil, ekran, arka kamera, hoparlör ile alıcı ve verici birimlerinden oluşuyor. Kolay bileşen değişimi imkanını sağlayan Fairphone 2’nin Avrupa’daki fiyat etiketinde 525 avro yazacak.

İLGİLİ HABERLER