Teknoloji

Çevreye duyarlı telefon Fairphone 2’nin dağıtımı başladı

fairphone 2 android 10

fairphone 2

Fairphone, kolaylıkla tamir edilebilen akıllı telefonunun dağıtımına başladı. Telefon tamirini herkesin gerçekleştirebileceği bir kolaylık seviyesine indirmeye çalışan Fairphone, yeni akıllı telefonu Fairphone 2’de kullanıcıların ekran, kamera ve anakart gibi önemli bileşenleri değiştirmesini mümkün kılıyor. Bunun için kullanıcıların ihtiyacı olan tek şey ise bir tornavida.

Değiştirilecek parçaların yenilerinin de Fairphone’dan alınması, şirketin uyguladığı tek zorunluluk konumunda. Fairphone’un yeni telefonu, tıpkı selefi gibi, çatışmasız madenlerden elde edilen kalay ve tantal gibi metallerden üretiliyor.

Yıl içinde duyurulan Fairphone 2, bir süredir ön siparişteydi. Akıllı telefon, Avrupa’da 529.38 avro karşılığında satılıyor. 1080p çözünürlüğünde 5 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 801 işlemci ve 2 GB RAM barındıran cihaz, kutusundan Android 5.1 Lollipop işletim sistemiyle çıkıyor. Bu özellikler kulağa pek etkileyici gelmese de, cihaz gücünü içindekilerden ziyade üretim biçiminden alıyor.

Yeni tamir modülleriyle telefonu daima güncellemeyi ve yükseltmeyi hedefleyen Fairphone, her cihazı en az 5 yıl çalışır vaziyette tutmayı ve böylelikle günümüzde artan elektronik cihaz israfını önlemeyi de amaçlıyor. Yıl sona ermeden 1000 cihazı sahiplerine göndermeyi planlayan şirket, önümüzdeki ocak ayı itibarıyla da tüm telefonları kullanıcılarıyla buluşturmayı öngörüyor.

İLGİLİ HABERLER