Manşetler

Facebook’un Türkiye’deki aylık aktif kullanıcı sayısı 39 milyonu geçti

facebook iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-iphone-6-teknoblog-080715

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, 2015’in ikinci çeyreğine ait yerel kullanıcı sayılarını kamuoyu ile paylaştı. Güncel rakamlara göre, Türkiye’den 39 milyonu aşkın kişi her ay Facebook’u ziyaret etti. Bu kullanıcıların yüzde 85’inden fazlası, Facebook’a mobil cihazlar üzerinden erişti. Facebook’un Türkiye’deki günlük aktif kullanıcı sayısı ise 26 milyonu buldu.

Türkiye’nin Facebook’a gösterdiği bu ilgi, şirket yönetimi tarafından karşılıksız bırakılmadı. Facebook ürün yöneticilerinden oluşan bir ekip kısa süre önce Türkiye’yi ziyaret etti ve yerel girişimcilerle ve iş ortaklarıyla temasta bulundu.

Türkiye’yi ziyaret eden ekipte yer alan Facebook ürün yöneticilerinden Zack Hendlin, sosyal paylaşım sitesinin tam anlamıyla bir ortaklık şirketi olduğunu ve dolayısıyla düzenli olarak dünyanın dört bir yanındaki iş ortaklarıyla bir araya geldiklerini belirtti. Türkiye’nin hızla büyüyen ekosistemini “ilham verici” olarak tanımlayan Hendlin, ziyaret süresince girişimcilerle fikir alışverişinde bulunduklarını ve çok şey öğrendiklerini ifade etti.

Türkiye’deki Facebook kullanıcısı sayısının 39 milyonu aşması, ülkedeki neredeyse her iki kişiden birinin Facebook’ta olduğu anlamına geliyor. e-Marketer rakamlarına göre, Türkiye’de internet erişimi bulunan insan sayısı 44 milyon. Bu da, internete erişebilen nüfusun yüzde 88’den fazlasının Facebook’ta olduğunu ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER