Teknoloji

Facebook Snapchat esintili hikaye özelliğini tüm kullanıcılarına sunuyor

facebook

facebook snapchat hikayeFacebook Snapchat hikayelerini mümkün olan her platforma “kopyalayıp yapıştırma” konusunda pek çekingen davranmıyor. Şirket geçtiğimiz yaz Instagram ile başladığı hikaye özelliğini yerleştirme yolculuğunda ana Facebook uygulamasına kadar geldi. Facebook, bir süredir ana uygulamasında test ettiği hikaye özelliğini tüm kullanıcılarına dağıtmaya başladı.

Facebook, Instagram ile başladığı bu yolculukta mesajlaşma servisleri WhatsApp ve Facebook Messenger’da da hikaye özelliği sunmuştu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar 24 saat sonra kaybolacak biçimde fotoğraf ve video paylaşabiliyor, diledikleri takdirde parçalar halinde bir olayı takipçilerine ya da arkadaşlarına aktarabiliyor.

Facebook’un hikaye özelliğini yerleştirdiği servisleri, ana kullanıcı tabanında bir alt küme işlevi görüyordu. 1.7 milyar mobil kullanıcısı olan şirket, hikayeleri mobil uygulamalarına yerleştirerek daha görünür hâle getiriyor.

Facebook Snapchat kullanıcılarını çalabilir mi?

Facebook’un hikayeleri ana uygulamasına da yerleştirmesi, Snapchat’in bu “esinlenme” hamlesinden ne kadar etkileneceği sorusunun bir kez daha sorulmasına neden oluyor. Kimi kullanıcılar Facebook’un hikaye özelliğini her yere eklemesinden pek hoşlanmıyor. Ancak özellikle Instagram hikayelerinin pek çok kişi için cazip bir paylaşım yöntemine dönüştüğünü kabul etmek gerekiyor. Yine de, Snapchat’in elinde hikaye özelliği dışında silahların da olduğunu unutmamakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER