Teknoloji

Facebook şirket adını değiştirmeyi planlıyor

facebook

Facebook ana şirket adını değiştirmeye hazırlanıyor. The Verge sitesinin haberine göre, yeni isim şirketin “metaverse” inşa etme planını yansıtacak. İsim değişikliğinin gelecek hafta gerçekleştirilecek Connect konferansında duyurulabileceği de haberde belirtilen noktalar arasında yer alıyor.

İsim değişikliğiyle şirketin ufkunun sosyal medyanın ötesine taşınması ve burada yaşanan sıkıntıların arka plana atılmasının hedeflendiği belirtiliyor. Ana şirket isminin değişmesiyle birlikte Facebook’un sosyal ağ olarak WhatsApp, Instagram ve Oculus gibi ayrı bir marka şeklinde konumlandırılacağı ifade ediliyor. Şirketten henüz bu konuda bir açıklama gelmiş değil.

Facebook’un “metaverse” oluşturma hedefiyle Avrupa’da 10 bin kişiyi işe almaya hazırlandığı kısa süre önce açıklanmıştı. Daha önce başka teknoloji şirketleri tarafından da kullanılan “metaverse” terimini yeniden dolaşıma sokan Facebook’un bunu yeni şirket adı olarak seçebileceği de belirtiliyor.

Bir diğer isim seçeneğinin ise “Horizon” olduğu söyleniyor. Bu ismi kullanan sanal gerçeklik oyun platformunun adı kısa süre önce “Horizon Words” olarak değiştirilmişti. Dolayısıyla hâlihazırda “Horizon” seçeneği de boşta. İsim değişikliğinin Facebook’un bünyesindeki yapıların operasyonunu etkilemesi beklenmiyor.

Facebook bu tarz bir isim değişikliğine giden ilk şirket olmayacak. Google da daha önce çatı şirketinin ismini Alphabet olarak değiştirmişti. Alphabet’in bünyesinde Google’ın yanı sıra Calico, Deepmind, Waymo ve X gibi şirketler bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER