Teknoloji

Facebook mobil uygulamasından mesajlaşma özelliğini kaldırarak Messenger’ın önünü açmayı planlıyor

Facebook mobil uygulamaların imparatoru hâline gelme hedefinde ilginç bir virajı daha döndü. Şirket bazı Avrupa ülkelerindeki kullanıcılarına iki hafta sonra Facebook uygulaması üzerinden mesaj gönderemeyeceklerine dair bir bildirim yolladı. Facebook üzerinden mesajlaşmak isteyen kullanıcıların iOS ve Android için Messenger uygulamalarını indirmeleri gerekecek. Facebook mobil uygulaması içindeki mesajlaşma ikonuysa kullanıcıları Messenger uygulamasına yönlendirecek.

facebook-messenger-ios-141113

The Verge sitesine konuşan bir Facebook sözcüsü bahsi geçen kararı doğrularken, bunun bir test olmadığını ve yakın gelecekte tüm ülkelerde mesajlaşma özelliğinin Facebook’un mobil uygulamalarından çıkarılacağını belirtti. Ancak bu kural için bazı istisnalar da olacak. Öncelikli olarak düşük hafıza alanlarından muzdarip olan giriş seviyesi Android cihazlar bu zorunluluktan muaf tutulacak. Windows Phone işletim sistemli akıllı telefon ve Windows tablet kullanıcıları da Facebook uygulaması üzerinden mesajlaşmayı sürdürebilecek. Facebook’un geçtiğimiz ay yayınladığı haber uygulaması Paper’da da mesajlaşma özelliği varlığını koruyacak.

Facebook’un Messenger’ı ana uygulamadan ayırma kararının ardından Messenger’da sunduğu özelliklerin üzerine yenilerini koyması bekleniyor. Mesajlaşma konusuna ayrı bir önem gösteren Facebook’un WhatsApp uzanamadığı yerlerde Messenger’a çok daha büyük bir rol yüklemesi muhtemel gözüküyor.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER