Teknoloji

Artık Facebook Messenger’da görüntülü görüşme yaparken oyun oynanabilecek

facebook messenger

Artık Facebook Messenger’da video görüşme yaparken karşılıklı şekilde oyun oynamak da mümkün olacak. Hâlihazırda Messenger’ın oyun portföyünde görüntülü sohbetler sırasında oynanabilecek 14 oyun bulunuyor.

Messenger’ın oyun kataloguna iOS, Android ve web üzerinde erişmek mümkün. Kullanıcıların oyun oynamak için ekstra bir işlem yapması gerekmiyor. Katalogun ilk parçaları arasında Words With Friends ve Mini Golf FRVR gibi klasiklerin yanı sıra Card Wars and Exploding Kittens gibi yeni seçenekler de yer alıyor.

Tüm oyunların en az iki oyuncuyla oynanacak şekilde tasarlandığını ve her oyunun maksimum oyuncu sayının değiştiğini belirtmekte de fayda var.

14 oyunun her biri Messenger için optimize edilmiş şekilde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Lider panoları net şekilde gösterilen oyunlar, Messenger deneyiminden yararlanan arayüzlere sahip. Bu oyunları oynamak için Messenger’da görüntülü bir sohbet başlatmak, ardından grup modu butonuna ve “oyna” ikonuna dokunmak gerekiyor.

Facebook Messenger’da sunulan oyun sayısı artırılacak

“Oyna” ikonuna dokunduktan sonra kullanıcıların karşısına oyun kütüphanesi çıkıyor. Messenger’da oyun deneyimi sunmak için yıllardır çeşitli girişimlerde bulunan Facebook, şimdiye kadar bunların hiçbirinde istikrar yakalayamamıştı. Şirket yeni modla birlikte makus talihinin değişmesini hedefliyor.

Facebook Messenger kullanıcılarına şimdilik sadece 14 oyun sunulsa da, önümüzdeki dönemde sayının artırılması planlanıyor. Şirket geliştiricilerden de bu konuda destek bekliyor. Messenger için yapılan oyun açılımı, Facebook Gaming uygulamasını kapatan Meta’nın oyunlardan tamamen vazgeçmediğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER