Manşetler

Facebook Messenger uçtan uca şifreleme özelliğini tüm kullanıcılarına sunuyor

facebook messenger

facebook messenger uctan uca sifrelemeFacebook, Messenger uygulamasını kullanan herkesin siber korsanlardan, devlet kurumlarından ve bizzat Facebook’tan korunmasını sağlayan uçtan uca şifreleme özelliğini tüm kullanıcılarına ulaştırmaya başladı. Şirket, konuya ilişkin test çalışmalarına geçtiğimiz temmuz ayında başlamıştı. Wired’da yer alan habere göre, Facebook Messenger uçtan uca şifreleme özelliğini 1 milyar kullanıcısının tamamına ulaştırıyor.

Messenger’ın şifreleme özelliği “gizli sohbetler” olarak adlandırılan bir format içinde sunuluyor. Söz konusu seçenek, standart sohbetlerde kullanıcı isminin üstüne tıklandığında aktif hâle geliyor. Bu özellik aktive edildiğide kullanıcılar sohbetlerine normal biçimde devam edebiliyor. Buna ek olarak, diledikleri takdirde mesajların kendilerini imha etmeleri için bir zamanlayıcı kurabiliyor. Bu süre 5 saniye ila 1 gün arasında değişiyor.

Facebook Messenger uçtan uca şifreleme sunan ilk Facebook platformu değil

Facebook, uçtan uca şifreleme özelliğini daha öncesinde WhatsApp Messenger’da da kullanıcılara sunmaya başlamıştı. Geçtiğimiz nisan ayında bu özellik bir standarda dönüşmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER