Teknoloji

Facebook Messenger’da güvenlik önlemleri biraz daha sıkılaşıyor

facebook messenger

Facebook Messenger üstünde sunduğu Gizli Konuşmalar özelliğinin kapsamını genişletmeye hazırlanıyor. Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong, sosyal medya devinin Gizli Konuşmalar özelliğini sesli ve görüntülü sohbetleri kapsayacak şekilde genişleteceğini belirtti. Wong’un paylaştığı ekran görüntüsünde, aktif mobil cihazlarda yapılan tüm sohbetlerin uçtan uca şifreleneceği bilgisi yer alıyor.

Facebook, Gizli Konuşmalar özelliğini 2016’da devreye sokmuştu. Söz konusu özellik, Messenger sohbetlerini uçtan uca korumaya almıştı. Aynı şifreleme yöntemi, Signal’de ve Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp’ta da kullanılıyor.

Gizli Konuşmalar Facebook Messenger profili üzerinden aktif hâle getiriliyor

Facebook, kısa süre önce uçtan uca şifrelemeyi Instagram da dahil olmak üzere tüm platformlarında kullanıma sunacağını açıklamıştı. Sosyal paylaşım sitesinin bu planı, devletlerin tepkisini çekmişti. Yetkililer, uçtan uca şifrelemenin çocuk istismarı, terör ve seçimlere müdahale gibi konuları araştırmayı zorlaştıracağını öne sürmüştü. Gizli Konuşmalar’ın isteğe bağlı bir özellik olduğunu belirtmekte fayda var.

Gizli Konuşmalar özelliğini aktif hâle getirmek için önce akıllı telefon üzerinde Messenger uygulamasını açmak gerekiyor. Bu uygulamada profil resmine dokunulduğunda açılan menü üzerinden Gizli Konuşmalar aktif hâle geliyor. Gizli Konuşmalar’ın aktif hâle getirilmesiyle birlikte sohbetin katılımcıları olmayanlar tarafından okunması engelleniyor. Buna ek olarak, sohbetin seçilen bir cihazda görüntülenebilmesi ve gönderilen her mesaja bir zaman sınırı koyulabilmesi de kullanıcılara sunulan imkanlar arasında yer alıyor. Facebook’un sesli ve görüntülü sohbetlerde de benzer güvenlik önlemleri sunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER