Teknoloji

Facebook Messenger’ın masaüstü uygulaması yayınlandı

facebook messenger
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Messenger sonunda kendi masaüstü uygulamasına kavuştu. Bu uygulama sayesinde kullanıcıların bilgisayarları üzerinden arkadaşlarıyla ve aileleriyle görüntülü şekilde sohbet etmesi kolaylaşıyor.

Facebook Messenger’ın masaüstü uygulaması Microsoft Mağaza ve Mac App Store‘da yerini almış durumda. Bu uygulamada kullanıcılar tıpkı mobil ve web versiyonlarında olduğu gibi arkadaşlarına mesaj gönderebiliyor ve görüntülü görüşme yapabiliyor. Facebook’un yeni masaüstü tasarımının bir parçası olarak sunduğu koyu mod desteği de Facebook Messenger’ın masaüstü uygulamasında mevcut.

Facebook Messenger’ın bağımsız bir masaüstü uygulamasına sahip olması uzun süredir gündemdeydi. Sosyal medya devinin bu uygulama üzerinde çalıştığına dair ilk işaretler, 2016’nın başlarında ortaya çıkmıştı.

Facebook, daha sonra ortak çalışma aracı Workplace için 2017’nin sonlarında bir masaüstü uygulaması yayınlamıştı. Ancak Messenger’ın masaüstü uygulamasının duyurusu geçtiğimiz yıla kadar yapılmamıştı.

Facebook Messenger masaüstü uygulaması da önemi son zamanlarda iyice artan video konferans çözümleri arasındaki yerini aldı. Küresel koronavirüs salgını nedeniyle pek çok kişinin “sosyal mesafelendirme” uygulamak zorunda kaldığı bu günlerde video sohbet uygulamaları aile ve arkadaşlarla teması korumak için hayati araçlar hâline gelmiş durumda. Facebook Messenger’ın masaüstü uygulamasının çıkışı da platformun kullanıcılarına sevdikleriyle iletişim için kolay bir yol daha sunuyor.

İLGİLİ HABERLER