Teknoloji

Facebook’un yeni masaüstü web sitesini şimdi deneyebilirsiniz

facebook yeni tasarım

Facebook masaüstü web sitesinin yenilenmiş versiyonunu tüm kullanıcılara sunmaya başladı. Dün itibarıyla kullanıcılar yeni tasarımı tercih etme imkanına kavuşmaya başladılar.

Yeni Facebook masaüstü tasarımı sosyal ağın iki önemli özelliğine, etkinliklere ve gruplara daha fazla odaklanıyor. Yeni tasarım daha önce sadece Facebook’un mobil uygulamasına özeldi. İlk kez geçen yılın F8 geliştirici etkinliğinde duyurusu gerçekleştirilmişti.

Facebook adına The Verge sitesine konuşan bir temsilci, sosyal ağdaki birçok kullanıcının yeni masaüstü tasarımına erişmeye başlayacaklarını kaydetti. “Kullanıcılar, bu tasarımı daha sonra varsayılan hale gelmeden önce yeni tasarımı denemeyi seçebilirler.” dedi. Eğer henüz yeni tasarıma erişiminiz yoksa, kısa süre içinde buna dair bir bildirimi görmelisiniz.

Geçen yıl mobil uygulamaya gelen tasarıma benzer şekilde, yeni masaüstü görünümü sayesinde bazı önemli Facebook özelliklerine daha hızlı erişim sağlanıyor. Daha fazla boş alan ve daha temiz ve basit bir tasarım kullanıcıları bekliyor. Yeni tasarımla birlikte daha büyük metinler ve düzgün görünümlü ikonlar kullanılıyor. Karanlık modu ve daha az sütundan oluşan, bilgiyi ön plana çıkaran basitleştirilmiş bir görünüm de geliyor.

Facebook Hikayeleri “Durum Güncellemesi” kutusunun üstüne taşınırken, “Hikayeler” bölümünün hemen altında, daha önce ekranın sol köşesinde bulunan ve Etkinlikler, Pazaryeri gibi çeşitli sekmelere ev sahipliği yapan yeni bir menü çubuğu bulunuyor.

Yeni masaüstü tasarımındaki en dikkat çekici değişikliklerden bir tanesi, yeniden tasarlanmış menü çubuğuna yerleştirilen “Gruplar” sekmesi oluyor. Bu sekmeye tıkladığınızda üyesi olduğunuz gruplarda paylaşılan çeşitli güncellemelerden oluşan bir akışı göreceksiniz. Aynı zamanda ilgi alanlarınıza göre hazırlanan çeşitli grup tavsiyeleri de bulunuyor.

Hemen Facebook web sitesine gidip kullanıcı girişi yaparak yeni tasarımı deneyebilirsiniz. Bunun için sağ üst köşede bulunan aşağı ok şeklindeki menü simgesine tıklayın. Burada bulunan “Yeni Facebook’a geçiş yap” seçeneğine tıklayın. Eğer yeni tasarımı sevmez ve yeni tasarıma geçmeyi geciktirmek isterseniz, bunun için yine ekranın sağ üst köşesine tıklayıp menüyü açarak “Klasik Facebook’a Geçiş Yap” seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Facebook, etkinlikler ve gruplara daha fazla önem vererek sosyal ağı “gizlilik odaklı bir iletişim platformu” hâline getirmek istiyor. Grupların şu anda 400 milyon kadar aktif kullanıcısı bulunuyor. Daha fazlası ise aktif olmayan gruplara ve sıklıkla kontrol etmedikleri gruplara üye durumda. Her ay 700 milyon kişi de Facebook Etkinliklerini kullanıyor. Yeni tasarım ile bu iki önemli ürün daha fazla ön planda olacak. Haber Kaynağının giderek küçüldüğü ve etkisini kaybettiği zamanda Facebook için bu değişiklik büyük önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER