Teknoloji

Facebook Messenger Mac uygulaması yolda olabilir

facebook-messenger-mac-110116-1

Masaüstü mesajlaşma uygulamaları son zamanlarda fazla ilgi çekmiyor. Skype gibi servislerin masaüstü uygulamaları var, ancak son zamanların en popüler sohbet ve anında mesajlaşma servisleri masaüstü veya dizüstü bilgisayar kullanıcılarına hizmetlerini web siteleri üzerinden sunmayı tercih ediyor. Ancak bu durum çok yakında az da olsa değişmeye başlayabilir.

TechCrunch Facebook Messenger Mac uygulamasının yayın öncesi sürümüne ait olduğu iddia edilen görseller ve detaylar sızdırdı. iOS uygulamasının büyük ekrana uyarlanmış hâli görünümünü taşıyan bu uygulama Facebook’un geçtiğimiz yıllarda giriştiği Windows uygulaması denemesinin ardından yeni bir masaüstü denemesi olma özelliğini taşıyor.

facebook-messenger-mac-110116-2

Facebook’tan konuyla ilgili olarak henüz bir doğrulama gelmedi, bu nedenle uygulamanın hiçbir zaman çıkmama ihtimali de bulunuyor. Ancak bu girişimin bir deneyden daha öte olduğunu düşünmemize neden olacak birçok mantıklı unsur mevcut. Sosyal ağ giderek Messenger’ı daha fazla şekilde merkezi platform olarak konumlandırıyor. Yerel uygulama sayesinde web tarayıcısının rahatsız edici unsurlarından kurtulmak ve dikkatleri Facebook’un istediği noktaya çekmek mümkün olacaktır.

Ayrıca birçok mesajlaşma uygulamasının PC erişimlerinin ya çok kısıtlı ya da hiç olmadığı bir ortamda, Facebook öncü rol üstlenebilir, Facebook’un performansına bağlı olarak diğer mesajlaşma servislerinin de masaüstü uygulamalarını görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER