Teknoloji

Facebook Messenger koyu renk modunun testleri başladı

facebook messenger

Facebook Messenger için koyu renk modunun üstünde çalışıldığı aylar önce açıklamıştı. Söz konusu özelliğin kullanıcılara açık testleri de sonunda başlamış gibi görünüyor. Son zamanlarda Facebook ve Instagram’daki pek çok yeniliği önceden haber veren Jane Manchun Wong, Facebook Messenger’da koyu renk modu testinin başladığını gösteren ekran görüntülerini paylaştı.

Facebook Messenger’ın koyu renk modu testleri şu an için sadece birkaç ülkede yürütülüyor gibi görünüyor. Bu ülkelerin hangileri olduğu konusunda somut bir bilgi verilmiş değil. Ancak mevcut işaretler Türkiye’nin test sahaları arasında olmadığını gösteriyor. Facebook’un ilk etapta kullanıcı sayısının daha az ülkelerde koyu renk modunu test etmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Son zamanlarda pek çok uygulama koyu renk moduyla yenilenmiş durumda. Bu uygulamaların izinden giden Facebook Messenger’da da koyu renk modu aktif hâle getirildiğinde beyaz arka planın yerini siyah arka plan alıyor. Siyah metinler de beyazla değiştiriliyor. Standart arayüzde koyu griyle gösterilen unsurlar ise daha koyu bir tonla değiştiriliyor. Renkli unsurlarda ise herhangi bir değişiklik yapılmıyor.

Facebook Messenger koyu renk modunun tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı konusunda da şu an için somut bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER