Teknoloji

Facebook Messenger koyu renk modunu tüm kullanıcılarına açıyor

facebook messenger

Facebook Messenger, koyu renk modunu sonunda tüm kullanıcıları için dağıtıma çıkardı. Söz konusu özelliği daha önce üstü örtülü biçimde sunan Facebook, kullanıcılar bir sohbet ekranında hilâl emojisi gönderdiklerinde koyu renk modunu aktif hâle getiriyordu. Artık profil fotoğrafına dokunulduğunda açılan aylar menüsünde koyu renk modu devreye sokulabiliyor.

Koyu renk modu aktive edildiğinde ekranın rengi beyazdan siyaha dönüyor ve düşük ortamlarda daha kolay kullanım için parlaklık azaltılıyor. Bu modu Android’de sistem geneline yaymak için çalışan Google da koyu renk modunun Android telefonlarda güç tüketimini düşüreceğini sürekli olarak vurguluyor. Ancak pek çok geliştirici, öncelikle estetik amaçlarla koyu renk modunu tercih ediyor.

Facebook Messenger, koyu renk modunun kullanıma sunulduğu tek uygulama değil. Kısa süre önce Microsoft da OneNote için koyu renk modunu kullanıcılarının karşısına çıkarmıştı. Apple ise geçtiğimiz sonbaharda yayınlanan macOS Mojave’de koyu renk modunu sistem ölçeğinde sunmaya başlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER