Teknoloji

Facebook Messenger iOS uygulamasına yeni tasarım geliyor

Facebook, Messenger’ın daha hızlı, küçük boyutlu ve sade olarak nitelendirdiği yeni versiyonunu iOS kullanıcıları için dağıtmaya başladığını duyurdu.

Sosyal ağ sitesi, uygulamanın yeni versiyonunun iki kat daha hızlı yükleneceğini kaydetti. Uygulamanın boyutu da dörtte birine iniyor. Dağıtımın önümüzdeki birkaç hafta içinde gerçekleşeceği de kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak bir Facebook paylaşımı yapan CEO Mark Zuckerberg, yeni versiyonu edindiğinizde, Messenger’ın kullandığınız diğer uygulamalara göre daha hızlı ve seri biçimde çalışacağını kaydetti. Eğer Facebook’un sözünü verdiği hız değişiklikleri gerçekleşirse, bu gerçekten iyi olacaktır. Arkadaşlarınızla sohbet etmek için uygulamayı gün içinde birkaç kez açıyorsanız, sohbete başlamak için daha az zaman harcayacak olmanız yararınıza sayılacaktır.

Facebook, mühendislik blogunda yayınladığı bir yazıda, yeniden tasarım için uygulamanın kod altyapısını tamamen yeniden yazdığını da kaydetti. Yeni ve daha basit tasarımın gelmesiyle birlikte, Facebook birkaç özelliğin geçici olarak devre dışı kalacağını kaydetti. Ancak şirket bunların hangileri olduğu hakkında detay vermedi.

TechCrunch, geçtiğimiz cuma günü yayınladığı yazıda, değişikliklerden bir tanesinin Keşfet sekmesinin kaldırılması olacağını kaydetmişti. Burada mesajlaşabileceğiniz çeşitli sohbet robotları ve işletmeler tavsiye ediliyordu. Aynı zamanda bu sekme içinde Instant Games altında oynayabileceğiniz çeşitli oyunlar vardı. Yeni tasarımla birlikte bunlar kaldırılacak gibi görünüyor.

Facebook, kaldırılan özellikleri yakında geri getirmek için çalıştığını söyledi. Ancak bir takvim vermedi. Şirket, hangi özelliklerin kaldırıldığı ve bunların ne zaman geri dönebileceği ile ilgili sorulara cevap vermedi.

En son Messenger tasarım değişikliği Mayıs 2018’de duyurmuştu. Gelişi ise sonbaharı bulmuştu. Şirket o zaman da yeni tasarımla birlikte tasarımın daha basit hâle geleceğini söylemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER