Teknoloji

Facebook Messenger’ın gereksiz unsurlardan temizlenen yeni tasarımı

Facebook Messenger, Keşfet sekmesinin kaldırılmasıyla birlikte daha basit bir hâl alıyor. Bu değişiklik ilk kez geçen yılın ağustos ayında duyurulmuştu. TechCrunch‘ın haberine göre, değişiklik gelecek haftadan itibaren hayata geçmeye başlıyor.

Messenger 2018 yılında kapsamlı bir tasarım değişikliğinden geçmişti. Facebook, uygulamayı daha basit ve gereksiz içeriklerden arındırılmış hâle getirmenin sözünü vermişti. Şu anda Facebook’un, Libra krito para projesinin gözetimini üstlenen blockchain biriminin başında olan David Marcus, bir zamanlar Messenger’dan sorumluydu. O zamanlar da Messenger, her şeyi içinde barındıran bir platform hâline gelmeye başlamıştı.

Şimdi eski ürün şefi ve Messenger genel müdür yardımcısı Stan Chudnovsky’nin yönetiminde, uygulama tekrar daha düzenli hâle geliyor. Başlangıçtaki amacı olan işlevsel bir mesajlaşma uygulaması olma yoluna tekrar geri dönüyor. Sürecin bir parçası uygulamadan iş odaklı unsurları çıkarmak oldu. Messenger’ı bir tür metin tabanlı müşteri hizmetleri merkezi olarak tanıtan özellik ise korundu.

Yeni tasarımda Messenger fotoğraftaki gibi görünüyor. Facebook Messenger’ın sosyal medya yöneticisi Jeff Higgins, AMI Social Media etkinliğinde yeni tasarımı gösterdi.

Keşfet sekmesi daha önce kurumsal hesapların yer aldığı bir bölümdü. Bunların bazıları da Facebook’un yapay zekâ teknolojilerini kullanarak müşteri hizmetlerinde devrim yapmayı hedeflediği sohbet robotlarından oluşuyordu.

Aynı zamanda Facebook’un web tabanlı oyun platformunu mobil ortamda güçlendirmeyi çalıştığı Facebook Instant Games de bu bölümde yer alıyordu. Instant Games web’de hâlâ bulunmaya devam ediyor. Ancak Keşfet sekmesiyle birlikte bu yeni Messenger güncellemesi sonucunda kaldırılıyor. Oyunlara ana Facebook uygulamasından da erişilemiyor.

Yeni tasarımda Facebook, “Kişiler” olarak adlandırabileceğimiz bir bölüm de getiriyor. Burada yakın zamanda Facebook Hikayelerinde güncellemeler yapmış arkadaşların büyük kare şeklinde resimleri gösteriliyor. Aynı zamanda çevrimiçi olan, sık iletişime geçtiğiniz kişilerden oluşan bir kişi listesi de burada yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER