Teknoloji

Facebook Messenger ile telefon görüşmeleri artık mümkün

Facebook, Messenger uygulamasını güncelledi ve sesli arama işlevinin kapsamını daha da genişletmiş oldu. Uygulamanın en son versiyonuyla birlikte daha önce Kanada ve ABD’de faaliyet gösteren sesli arama özelliği aralarında Türkiye’nin de olduğu daha fazla noktada kullanılmaya başlandı.

facebook-messenger-sesli-gorusme-050414 (800 x 534)Uygulamanın güncellenen en son versiyonunda telefon görüşmelerini başlatmayı sağlayan arama butonu çok daha kolay erişilebilir bir yere yerleştirildi. Sohbet ekranında sağ üst köşede, sohbet ettiğiniz kişiyle sesli görüşme başlatmayı sağlayan telefon ahizesi ikonunu kolaylıkla farkedeceksiniz.

Aslında Facebook Messenger uygulamasına sesli görüşme özelliği Ocak 2013’te eklenmişti. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi, bu işlevin kapsamı belirli ülkelerle kısıtlı tutuluyordu.

Facebook Messenger ile gerçekleştirilen telefon görüşmeleri ses kalitesi bakımından oldukça iyi. 3G veya Wi-Fi üzerinden sesli görüşmeleri yaparak telefon faturanızın daha da şişmesinin önüne geçebilirsiniz.

Facebook Messenger iOS , Android ve Windows Phone kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER