Teknoloji

Facebook Messenger için hesap bölme özelliği yolda

facebook messenger

Meta, Facebook Messenger için hazırlanan hesap bölme özelliğinin testlerinin önümüzdeki hafta ABD’de başlayacağını açıkladı. Şirketin açıklamasında özelliğin restoran hesaplarının yanı sıra başka harcamaları da paylaştırmak için kullanılabileceği belirtildi.

Hesap bölme özelliğiyle kullanıcılar grup sohbetinde diğer kişilerden para isteyebilecek ve kimin kendi payını ödediğini görebilecek. Meta tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, özelliğin nasıl işleyeceğini de gözler önüne seriyor.

Meta’nın duyurduğu bir diğer yenilik de Grup Efektleri oldu. Bu özellik sayesinde Messenger ve Instagram’daki video sohbetlerde aynı artırılmış gerçeklik efektleri kullanılabilecek. Bu efektlerden üç tanesi şimdiden kullanıma sunulurken, iki tanesi için önümüzdeki pazartesi gününü beklemek gerekiyor.

Facebook Messenger için kısa süre önce “soundmoji” özelliğinin de duyurusu yapılmıştı. Soundmoji ile sohbetler sırasında popüler dizi veya filmlerden replikler ya da sevilen şarkılardan kesitler duymak mümkün oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER