Teknoloji

Facebook Messenger aylık 500 milyon kullanıcı sayısına ulaştı

facebook-messenger-video-paylasim-130614 (800 x 534)

Facebook bu yıl Messenger kullanıcı sayısında hatırı sayılır bir ilerleme kaydetti ve görünen o ki, başarılı olarak nitelendirebileceğimiz bir noktaya geldi. Dün yapılan açıklamaya göre her ay Messenger’da 500 milyonun üzerinden insan çevrim içi oluyor. Geçtiğimiz nisan ayında açıklanan son rakamlara göre, aylık aktif kullanıcı sayısı 200 milyon civarındaydı. Böylelikle Facebook Messenger’ın kullanımı altı ay gibi bir sürede iki katın üzerinde artış göstermiş oldu.

Tabii ki, bu artışta önemli bir etken var. Facebook, geçtiğimiz yaz ana mobil uygulama içindeki Messenger bölümünü kaldırdı ve kullanıcıların özel Messenger uygulamasını yüklemesini zorunlu kıldı. Facebook uygulamasını açıp mesajlarına bakmak isteyen herkes karşısında Messenger’ı yüklemelerinin gerekli olduğuna dair bir uyarı gördü, doğal olarak da Facebook Messenger uygulamasını indirmek zorunda kaldı. Bu durum rahatsızlık yaratsa da, Facebook hem mesajlaşma hem de haber kaynağına erişim tarafında daha iyi deneyim sunmak için Messenger’ı ana uygulamadan tamamen ayırdığını söylüyor.

Ayda 500 milyon büyük bir rakam olsa da, Facebook’un toplam 1.35 milyar aylık aktif kullanıcısı bulunuyor. Sonuç olarak Facebook Messenger uygulamasının kullanıcı sayısı toplam Facebook kitlesinin yarısına erişemiyor. Ayrıca WhatsApp gibi ayda 600 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya sahip olan ve artık bir Facebook ürünü olan servisin de gerisinde kalıyor. Üstelik WhatsApp’ın Facebook uygulamasıyla herhangi bir entegrasyonu veya bu uygulama üzerinde yapılan bir tanıtım söz konusu değil. Yine de, Facebook Messenger’ın ulaştığı büyüklüğü ve kitleyi göz ardı etmemek gerekiyor. Facebook’un anında mesajlaşma servisi önemli bir oyuncu hâline geldi.

İLGİLİ HABERLER