Teknoloji

Facebook Messenger AR oyunlarıyla sohbetleri renklendiriyor

facebook messenger arFacebook haberleşme platformu Messenger’ın kullanıcılarına sosyal artırılmış gerçeklik (AR) oyunlarıyla sohbetlerini renklendirme imkanını sunuyor. Facebook Messenger AR oyunlarıyla insanların platformda geçirdiği süreyi daha da yukarıya çekmeyi hedefliyor.

Video sohbetlerde aktif hâle gelen AR oyunlarını aynı anda altı kişi de oynayabiliyor. Çok oyuncu desteğiyle birlikte gelen bu özellik kapsamında hazırlanan oyunlardan ikisi şimdiden Messenger kullanıcılarıyla buluşmuş durumda. Facebook kısa bir süre içinde listeye iki oyunun daha ekleneceğini de şimdiden açıkladı.

Facebook Messenger kullanıcılarına sunulan ilk iki AR oyunu “Don’t Smile” (Sakın Gülümseme) ve “Asteroids Attack” (Astroidler Saldırıyor) ismini taşıyor. İlk oyunda oyuncular gülmeden en uzun süre boyunca durmaya çalışıyor. İkinci oyunda ise uzay gemisini hangi oyunun daha iyi kontrol ettiği notlandırılacak.

Facebook Messenger AR oyunlarını denemek için öncelikli olarak Messenger uygulamasının en son sürümüne sahip olmak gerekiyor. Ardından mevcut sohbet ekranlarından biri açılıp ekranın sağ üst köşesindeki video ikonuna dokunulduğunda görüntülü görüşme başlıyor. Görüntülü görüşmede de yıldız işaretine dokunulduğunda mevcut AR oyunlarından biri seçilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER