EğlenceManşetler

Facebook Messenger arkadaşlarla birlikte video izleme özelliğini test ediyor

facebook messenger
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Messenger için sürekli olarak yeni özellikler test ediliyor. Ancak bu özellikler hakkında bir şeyler duymak için genellikle kullanıma sunulmalarını beklemek gerekiyor. Facebook’un mesajlaşma servisini kullananların karşısına çıkardığı en yeni özellik gönderilen mesajların 10 dakika içinde geri alınabilmesi olmuştu. Ancak Messenger için sunulan yenilikler bununla sınırlı kalmayacak gibi görünüyor.

Facebook tarafından TechCrunch sitesine gönderilen açıklamaya göre, şirket hâli hazırda “Videoları Birlikte İzleyin” adını taşıyan bir özelliği test ediyor. Bu özellik sayesinde, adından da anlaşılabileceği üzere, Messenger kullanıcılarının arkadaşlarıyla birlikte video izlemeleri mümkün hâle geliyor. Sohbet penceresinde bir video paylaşıldığında sohbetteki herkes o videoyu kontrol edebiliyor ve kimin izlediğini görebiliyor.

Sohbet ekranında ortak izleme seansı başladığında sohbetin üyelerine bununla ilgili bir bildirim gönderiliyor. Messenger’ın kodunda kullanıcıların ortak izleme deneyimini başlatmak için ilgili ikona dokunması gerektiğini belirten bir işaret de yer alıyor. Sosyal paylaşım sitesi, bu özelliği ana sitesinde Facebook Watch Party adıyla sunuyor.

Facebook Messenger için birlikte video izleme özelliğinin testleri devam etse de, şimdilik özelliğin yayınlanması konusunda kesin bir çıkış tarihi verilmiyor.

İLGİLİ HABERLER