Teknoloji

Facebook gelen kutusundaki “Diğerleri” sekmesini “Mesaj İstekleri” ile değiştiriyor

facebook-mesaj-istekleri-281015

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, en az kullanışlı özelliklerinden biri olan gelen kutusundaki “Diğerleri” sekmesini değiştiriyor ve kullanıcılarının arkadaşı olmayan kişilerle iletişim kurması için farklı bir yapı oluşturuyor. Halihazırda Diğerleri sekmesine gelen mesajların büyük bir kısmı, ortalama Facebook kullanıcıları tarafından fark edilmiyor.

Dağıtımına yeni başlanan “Mesaj İstekleri” ile kullanıcıların arkadaşı olmayan kişilerle iletişiminin kolaylaştırılması amaçlanıyor.

Facebook Messenger’ın kullanıcı sayısının 700 milyonu aşmasıyla birlikte şirket, sohbet platformunu Facebook kullanan herkes için daha geniş kapsamlı bir rehbere dönüştürmeyi amaçlıyor. Bu plan doğrultusunda geliştirilen “Mesaj İstekleri” özelliği, kullanıcılara arkadaşı olmayan kişilerden gelen mesajları bir bildirim karesi içine gizleyerek gelen kutusunun en üst sırasına yerleştiriliyor. Gelen kutusunda gösterilen isteğe tıklandığında, mesajı gönderen kişiye ait temel bilgiler ve mesajın içeriği görüntüleniyor.

Facebook, bu hamleyle akıllı telefon ve web iletişiminin merkezinde yer alma isteğini bir kez daha ortaya koyuyor. “Mesaj İstekleri” ile şirket, insanların internette birbirleriyle iletişime geçebilmeleri için daha rahat bir yol sunuyor.

İLGİLİ HABERLER