Teknoloji

Facebook’un “değiştiği” söylenen yeni logosuyla tanışın

facebook yeni logo

Meta, Facebook’un “kimlik sistemini” güncelliyor. Bu da tabii ki, bir logo yenilemesini beraberinde getiriyor. Ne var ki, yeni logo eski logoya oldukça benziyor. Tek fark, mavi tonun biraz daha koyu olması ve küçük “f” harfinin bazı küçük özelliklerinin değiştirilmesi. Yeni logo, en son bir önceki logonun yanında gözlemlenebilir.

Meta, bu değişikliklerin gerekçesini bir blog yazısıyla açıkladı. Amacın, daha cesur, enerjik ve kalıcı bir Facebook logosu oluşturmak olduğunu belirtti. Her bir yeni özelliğin tasarımın tümüyle daha uyumlu hale gelmesini sağladığından bahsedildi. Meta’nın çekirdek mavi renginin daha güvenli bir ifadesini görmeyi hedeflediklerini ve logonun daha dikkat çekici olmasını istediklerini belirtti.

facebook yeni logo

Facebook’un yeni logosunun hikayesi

Meta’nın Facebook logosunu tamamen yeniden tasarlamak yerine yalnızca hafif ayarlar yapmasının mantıklı olduğunu kabul etmek gerekiyor. Meta, platformun her gün 2 milyar aktif kullanıcıya ev sahipliği yaptığını, bu nedenle herhangi bir görsel değişikliğin birçok kişi tarafından görüleceğini belirtiyor. Meta’nın zaten teknoloji alanının en tanınabilir logolarından birine yalnızca küçük düzenlemeler yapmayı tercih etmesi anlaşılabilir bir durum.

Meta’nın açıklamasına göre, Facebook yazı markasının da güncellenmesi planlanıyor. Özel tipografi, Facebook Sans kullanılarak yazı markası ve logonun yeniden tasarlandığını belirtiyor. Benzer şekilde, logo sembolündeki değişikliklere paralel, bu iyileştirmeler kimliğin mirasını daha da güçlendirme olanağı sağladı.

Ayrıca, yeni bir renk paleti de var. Tahmin edebileceğiniz gibi bu palet de bir çok mavi tonunu içeriyor. Ek olara Meta, Facebook’taki “Tepkiler” özelliğinin görüntüsünü de revize etti. Yeni renk paleti aracılığıyla, Tepkiler’deki boyutluluk ve duygusal etkileşimin artırıldığı belirtildi. Renkler, simgelerin her boyutta okunabilir olmasını güvence altına alacak şekilde ayarlandı ve farklı ihtiyaçlara esnek bir şekilde cevap verebilecek şekilde düzenlendi.

Son olarak, Meta’nın Facebook’un görünümünü değiştirmek için daha fazla planları olduğunu belirtmek gerekiyor. Şirket, çarşamba günü yayınladığı blog gönderisinde yer alan güncellemeleri, uygulama için “yenilenen kimlik sisteminin ilk aşaması” olarak nitelendirdi. Bu nedenle Facebook’ta gelecekte daha fazla tasarım düzenlemeleri görmek mümkün olacak.

Sonuç olarak, Facebook’un yeni dümeni Meta’nın, tanınabilirliği ve kullanılabilirliği dikkate alarak, platformun logosunda küçük ve ölçülü değişiklikleri tercih ettiği aşikar. Ayrıca bu, Facebook’un dijital kimlik sistemini genel bir estetik ve işlevsel güncelleme sürecine tabi tutma eğiliminde olmasının bir göstergesi. Bu yüzden, tüm kullanıcıların bu süreci yakından takip etmesi ve gelecekteki değişikliklere hazır olması gerekiyor.

Makalede henüz bahsedilmeyen bir detay ise, Meta’nın genel marka stratejisi ve bu stratejinin Facebook’un güncellenmiş logo tasarımına nasıl yansıdığıdır. Meta’nın genel marka stratejisi, Facebook’un fiziksel tasarım özellikleri ve kullanıcı deneyimini daha kullanıcı dostu ve çağdaş bir hale getirme hedefine paralel olarak izlenmektedir. Bu nedenle, Facebook’un yeni logosu sadece bir simgenin hafif bir revizyonu değil, aynı zamanda şirketin genel tasarım ve kullanılabilirlik hedeflerini de yansıtan bir unsur olarak görülebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER