Teknoloji

Facebook Local ile Foursquare ve Yelp’e rakip oluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook localFacebook geçen yıl Events adında bağımsız bir uygulama çıkarmış, bu uygulamada şehirde gerçekleştirilen etkinlikleri özel bir takvime toplamıştı. Uygulama araştırma şirketi App Annie’nin piyasadan derlediği verilere göre bu uygulama çıktıktan kısa bir süre sonra en çok indirilen iOS uygulamaları listesinden düştü ve bir daha o listeye giremedi.

Facebook şimdi yeni bir denemede daha bulunuyor. Öncelikle daha önce Events olarak adlandırılan uygulamanın adı Local (Yerel) olarak değiştirildi. Uygulama şimdi yerel işletmelerle ilgili bilgileri ve Facebook kullanıcılarından gelen yorumları da bünyesinde barındırıyor.

Konuyla ilgili olarak yayınlanan açıklamada Facebook ürün yöneticisi Aditya Koolwal, Facebook Local adlı yeni uygulamanın nerede ne yapılacağını, yenileceğini, nereye gidileceğini veya nelere ihtiyaç duyulacağını kolaylıkla bulmaya yardımcı olduğunu belirtiyor. Tüm bu tavsiyelerinin bilinen ve güvenilen kişilerden geldiğini de vurguluyor.

Aslında uygulamanın sunduğu çoğu bilgi hâli hazırda telefonunuzdaki Facebook uygulamasına mevcut. Ancak Facebook, işletmeler ve diğer mekanlarla ilgili bilgilerin daha kolay erişilebilir hâle gelmesini sağlamak amacıyla Facebook Local uygulamasını çıkarmış olmalı. Local de takvim ve etkinlikler gösterimini bünyesinde barındırıyor. Bu uygulama ile Facebook, Foursquare ve Yelp gibi servislerin karşısına da bir rakip çıkarmış oluyor.

Facebook Local’in  iOS ve Android versiyonları yayınlandı. Ancak bu uygulama henüz Türkiye’den indirilemiyor.

İLGİLİ HABERLER