Teknoloji

Libra Birliği’nden önemli bir ayrılık daha

facebook libra diem

Facebook tarafından kurulan Libra Birliği, kuruluşunun üstünden çok kısa bir süre geçmesine rağmen önemli üyelerini kaybetmeye devam ediyor. Facebook’un kripto parasının ekseninde hayata geçirilen birlikten ayrılan son şirket, İngiliz telekomünikasyon devi Vodafone oldu.

Vodafone’dan CoinDesk sitesine gönderilen açıklamada, şirketin Libra Birliği’nden ayrıldığı doğrulandı. Ancak Vodafone’un ayrılığının ardında daha önce birlikten çıkan PayPal, eBay, Mastercard, Visa gibi şirketlerinkinden daha farklı bir sebep bulunuyor.

Vodafone, kendi ödeme servisine odaklanmak adına Libra Birliği’nden çıktığını belirtti. Şirket, M-Pesa isimli ödeme servisini hâlihazırda faaliyet gösterdiği altı Afrika ülkesinin dışına taşımayı hedefliyor. Libra Birliği ile köprüleri tamamen atmayan Vodafone, gelecekte birlik ile iş ortaklığı yapmaya açık olduğunun da altını çizdi.

Libra Birliği’nin politika ve iletişim sorumlusu Dante Disparte ise Vodafone’un ayrılığına rağmen, iyimser tutumunu sürdürüyor. Disparte, Libra’nın yönetim yapısı ve teknolojisi sayesinde dayanıklılığını koruyacağını ifade etti.

Vodafone’un ayrılığı Facebook ve Libra için ne anlama geliyor?

Vodafone’un ayrılığının Libra Birliği için bir felaket olmadığını belirtmek gerekiyor. CoinDesk’te yer alan habere göre, birlik 2020’de yeni şirketleri kabul etmeyi planlıyor. Katılım için bekleyen şirketlerin sayısının ise 1500’ü bulduğu söyleniyor.

Buna rağmen, Vodafone’un kararının Libra’nın potansiyel başarısına dair soru işaretleri doğurduğu söylenebilir. Vodafone’un yalnız yürümenin daha iyi olacağını düşünmesi, Libra Birliği’ne katılmayı planlayan şirketlerin kafasını karıştırabilir.

İLGİLİ HABERLER