Teknoloji

Facebook kripto para projesinde fişi çekmek üzere

facebook kripto para

Facebook destekli kripto para Libra’nın duyurulmasının üstünden iki yılı aşkın bir zaman geçmiş durumda. İki yıldır hatırı sayılır bir mesafe katedemeyen projenin fişi çekilmek üzere. Bloomberg’in haberine göre; Facebook’un dijital parayı yönetmek için kurduğu Diem Association, girişime karşı çıkan düzenleyici kuruluşların gösterdiği direnişin ardından varlıklarını satmayı değerlendiriyor.

Diem, geçtiğimiz yıl Libra’yı çıkarmak için bankacılık ortağı olarak Silvergate ile çalışacağını duyurmuştu. Bloomberg’in haberinde ABD Merkez Bankası’nın Silvergate’e yaptığı baskının Libra projesinin tabutuna son çiviyi çaktığı belirtiliyor. The Verge sitesinin haberinde ise açık bir şekilde ABD Merkez Bankası’nın Silvergate’i Libra’nın çıkışını dondurması için tehdit ettiği belirtiliyor.

Diem Association’dan konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada, Bloomberg’in haberinin “bazı olgusal hatalar” barındırdığı belirtilirken, daha fazla detay paylaşılmadı.

Diem’in varlıklarını elden çıkaracak olması, Libra için bir yol bulunamadığının işaretçisi olarak değerlendiriliyor. Normal şartlar altında Libra’nın dünyanın dört bir yanından para birimlerinin bulunduğu sepetle desteklenmiş bir dijital para olması planlanıyordu. Ancak düzenleyici kurumlarının buna karşı çıkmasının ardından Diem’in Amerikan dolarına endeksli bir olmasına karar verilmişti. Ancak bu hedef küçültme işlemi, yeterli olmamış gibi görünüyor.

Facebook kripto para projesinin fişinin çekileceğini gösteren başka işaretler de mevcut. Yeni adıyla Meta olarak anılan şirket, Diem için hazırlanan kripto para cüzdanını Paxos ile çıkarmayı tercih etmişti. Libra’nın ve Meta’nın dijital cüzdanının yönetiminden sorumlu olan David Marcus da geçtiğimiz yılın sonlarında şirkete veda etmişti.

İLGİLİ HABERLER