Teknoloji

Facebook kullanıcılardan beğeni veya paylaşım isteyen yayıncıları cezalandıracak

Haber Kaynağı’nı temizleme ve optimize etme adına sürekli çalışmalar yapan Facebook son olarak kullanıcıları içeriklerini beğenmeye veya paylaşmaya cezbetmeye çalışan sayfaları cezalandırmaya başladı.

facebook-begen-buton-091213Facebook özellikle üç paylaşım türünü kullanıcıların kaynaklarından kaldırmaya odaklanıyor. Kullanıcıların spam niteliğindeki bir görseli paylaşmalarını veya beğenmelerini isteyen cezbedici bağlantıları, kullanıcılara yeniden paylaşım yaptırmayı amaçlayan “Sık Dolaşımdaki İçerikler” ve insanları tıklamaya yöneltecek şekilde aldatıcı biçimlendirme kullanan “Gereksiz Bağlantılar”. Facebook blogunda bu son maddeyle ilgili olarak şu örnek veriliyor: “Örneğin, bu paylaşımlar bir fotoğraf albümüne bağlantı içerdiği izlenimi uyandırsada, kullanıcıyı reklamlı bir web sitesine yönlendirir.”

İlginçtir ki, Facebook’un kaldırmayı planladığı paylaşımların birçoğu kullanıcılar beğendiği veya paylaştığı için bu kadar yüksek popülariteye ulaştı. Diğer bir deyişle, gereksiz içeriğin tanıtımında kullanıcıların da biraz olsun suçu bulunuyor. Ancak gereksiz fotoğraflar ve oyunlardan gelen birçok davet Haber Kaynakları içinde göründükçe, insanların da buraya bağlılığı azalıyor, söz konusu fotoğraflar ve davetler arkadaşlardan gelse bile.

Facebook, sosyal ağ üzerindeki yayıncıların büyük bir kısmının gereksiz içerik paylaşımında bulunmadığını, bu nedenle onları olumsuz etkileyecek herhangi bir şeyin olmayacağını kaydetti. Aksine yapılan çalışmaların ardından Haber Kaynağı üzerinden dağıtımda küçük bir artış bile görebileceklerini vurguladı.

İlgili >> Facebook Newsroom

İLGİLİ HABERLER