Teknoloji

Facebook iş arayanlara yönelik yeni özelliklerini test ediyor

facebook abd

facebook isFacebook üzerinde sıklıkla “İş aranıyor” veya “Çalışacak kişiler aranıyor” cümlelerini içeren paylaşımlar görmek mümkün oluyor. Sosyal paylaşım sitesi, sonunda bu paylaşımları ciddiye biçimde değerlendirerek işe alım araçlarını test etmeye başladı. TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, Facebook kurumsal sayfalarında “İşler” adını taşıyan bir sekmeyi test ediyor. Bu sekmedeki iş ilanlarının yanında bulunan “Şimdi Başvur” butonu ise Facebook üzerinden iş başvurusu yapmayı sağlıyor. Facebook profillerindeki bilgiler, iş başvurusu için gerekli bilgilerin doldurulmasında kullanılıyor.

Test edilen İşler sekmesi, şirketler için bir tür açılış sayfası olarak işliyor. Bu sekme sayesinde şirketler açık pozisyonlarını ilan edebilecek ve gelecek başvuruları web sitesine veya başka bir platforma yönlendirme yapmadan alabilecek. Kullanıcılar ise şirketlerin Facebook sayfalarını takip ederek gelecekte açılacak pozisyonlardan haberdar olabilecek. Şirketler, diledikleri takdirde belli bir ücret karşılığında iş ilanlarının Haber Kaynaklarında görüntülenmesini sağlayabilecek.

Facebook iş başvurusu imkanı sunarak LinkedIn’e rakip olabilir

“Şimdi Başvur” butonu sayesinde Facebook üzerinden iş arayan kullanıcılar, özgeçmiş detaylarını ve geçmiş iş tecrübelerine dair bilgileri girme zahmetinden kurtulacak. Sosyal paylaşım sitesi, Facebook Connect özelliğiyle başka işe alım sitelerinde de aynı imkanı sunuyordu.

Bu yeni özelliğin sosyal medyada kurumsal ve kişisel alanları arasına kalın çizgiler çekmeyi tercih edenlere pek fazla hitap etmeyeceği de söylenebilir. Başvuruların standart Facebook mesajları şeklinde iletilmesi de bu konuda pek yardımcı olmayacaktır. Ancak kullanıcı sayısı LinkedIn’i neredeyse dörde katlayan Facebook’un iş verenlere daha geniş bir havuz sunacağı da rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER