Teknoloji

Facebook İsrail Başbakanı’nın oğlunun hesabını askıya aldı

facebook israil

Facebook İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu‘nun oğlunun hesabını 24 saatliğine askıya aldı. Yair Netanyahu‘nun Facebook hesabı, Filistinliler ve Müslümanlar hakkında yaptığı paylaşımlar nedeniyle kapatıldı. Yair Netanyahu, iki İsrail askerinin bir Filistinli tarafından öldürülmesinin ardından yaptığı paylaşımda intikam çağrısında bulunmuştu.

27 yaşındaki Yair Netanyahu, bir başka paylaşımında da “Tüm Müslümanlar İsrail toprağını terk etmeli” şeklinde bir ifade kullanılmıştı. Söz konusu paylaşım da Facebook tarafından kaldırılmıştı. Başbakanın oğlu, Facebook’u “düşünce polisliği yapmak” ile suçlamıştı.

Yair Netanyahu’nun sosyal medyadaki paylaşımları daha önce de tartışma yaratmıştı. Babasını eleştirenlerle dalga geçen bir görsel paylaşan Yair’in kendisi de Musevi olan yatırımcı George Soros hakkında yaptığı bir paylaşım, Musevi düşünce kuruluşu İftira ve Karalama ile Mücadele Birliği tarafından “Musevi karşıtı” olarak tanımlanmıştı.

Yair Netanyahu, Facebook’un kararına duyduğu tepkiyi Twitter hesabı aracılığıyla kamuoyuyla paylaştı. Facebook’un kararını “inanılmaz” olarak tanımlayan Netanyahu, paylaşımına silinen Facebook gönderilerinden birinin ekran görüntülerini de ekledi. Hamas, Hizbullah ve İran’ın Facebook’ta resmi sayfalarının olduğunu belirten Yair Netanyahu, sosyal ağda aşırı solcuların kendisine ve ailesine karşı ölüm tehditlerinde bulunduğunu ve Facebook’un bu tehditlere karşı böyle bir önlem almadığını öne sürdü.

Facebook İsrail Başbakanı‘nın oğlunun suçlamaları üzerine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Topluluk Standartlarımız ifade özgürlüğünü ve güvenli bir ortam yaratmayı amaçlıyor. Bunları ihlâl etmenin sonuçları da ihlâlin ciddiyetine ve kişinin platformdaki geçmişine göre şekilleniyor.”

İLGİLİ HABERLER