Manşetler

Facebook işlemci geliştirmek için hazırlık yapıyor

facebook abd
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook islemciFacebook işlemci geliştirmek ve üretmek için düğmeye basmış gibi görünüyor. Bloomberg’de yer alan habere göre; şirketin verdiği iş ilanları ve kaynaklardan gelen bilgiler, işlemciyi geliştirecek ekibin kurulması için düğmeye basıldığını işaret ediliyor.

Facebook planlarını tam olarak uygulamaya koyabildiği takdirde kendi işlemcisini geliştiren ve üreten teknoloji devlerinin yanında yerini almış olacak. Son zamanlarda pek çok şirket bu konuda atağa kalkmış gibi görünüyor. Google kendi mobil işlemcilerini geliştirmek için Apple’dan bir tasarımcı transfer ederken, Amazon’un da Alexa destekli cihazlarda kendi özel işlemcisini kullanmak istediği iddiası gündeme gelmişti. Hâli hazırda iPhone, iPad, Apple Watch gibi pek çok üründe kendi tasarımı olan yongaları kullanan Apple’ın ise bu yaklaşımı MacBook’larda da uygulamayı istediği söyleniyor.

Facebook’un verdiği iş ilanı, şirketin işlemci geliştirme sürecini yönetecek ekip için bir müdür aradığını gösteriyor. Bloomberg’de yer alan habere göre; şirketin işe alacağı kişinin sorumluluğundaki ekip, donanımın yanı sıra yapay zekâ ve sunucular için de işlemci tasarımından sorumlu olabilir. Sosyal ağın yapay zekâ araştırmacısı Yann LeCun da Twitter üzerinden yapay zekâ yongalarının geliştirilmesine yönelik başka bir iş ilanını paylaştı.

Facebook işlemci geliştirmeye başladığı takdirde önümüzdeki dönemde şirketin donanım konusunda daha aktif davranması şaşırtıcı olmayacaktır. Geliştirilen yongaların çıkışının ertelendiği söylenen akıllı hoparlörde veya Oculus’un sanal gerçeklik başlıklarında kullanılması, akıllara gelen ilk ihtimaller oluyor. Sosyal paylaşım sitesinden henüz bu konu hakkında bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER