Teknoloji

Facebook iş ilanı sayfasının kapsama alanını genişletiyor

facebook is ilaniFacebook iş ilanı sayfasını geçtiğimiz yıl şubat ayında ABD ve Kanada’da kullanıma sunmuştu. Söz konusu sayfa, şirketlerin Facebook üzerinden iş ilanı vermesini ve başvuru toplamasını mümkün hâle getirmişti. Sosyal paylaşım sitesi, özelliği önümüzdeki haftalarda 40’tan fazla ülkede daha kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Arjantin, Birleşik Krallık, Brezilya, İspanya ve İtalya gibi ülkelerin yer aldığı listede Türkiye bulunmuyor.

Bu özellik sayesinde iş arayanlar, Facebook’un mobil uygulaması ve internet sitesi üzerinden de uygun oldukları fırsatları görüntüleyip ilanlara başvurabilecek. Şirketler ve iş başvurusunda bulunanlar arasındaki görüşmeler de Facebook Messenger aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

Facebook ilk günden bu yana iş ilanı yayınlama özelliğini ABD ve Kanada’nın ötesine taşıma isteğini belirtmişti. Sosyal paylaşım sitesi, 1 yılın ardından bu konuda ilk somut adımını atmış oldu. Facebook’un aracı, özellikle mobil entegrasyonunun varlığıyla iş arayanlar için önemli bir kolaylık sağlıyor.

Facebook iş ilanı yayınlama özelliğiyle Microsoft’un sahibi olduğu LinkedIn’in karşısına da bir alternatif çıkarmış oluyor. LinkedIn doğası itibarıyla daha ciddi bir profil çizse de, Facebook’un da şirketler için yeni eleman bulma sürecini hızlandıracak bir mecra olabileceği rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER