Teknoloji

Facebook iPhone uygulamasına yeni 3D Touch özellikleri ekliyor

ios 9.3.5

facebook iphone

Facebook iPhone 6s ve iPhone 6s Plus sahiplerinin cihazlarında bulunan 3D Touch özelliğinden daha fazla faydalanmalarını sağlayacak çalışmalar yürütüyor. Yapılan çalışmalar sonucunda iPhone kullanıcıları Facebook uygulaması üzerinde 3D Touch yardımıyla daha çok şeye erişebilecek. O anda görüntülenen paylaşımın ön izlemesini görmek için ekrana hafifçe dokunmak gerekiyor. Paylaşımın üstüne basılmaya devam edildiğinde ise içerik tamamen açılacak.

Facebook’tan yapılan açıklamada, 3D Touch desteğinin web bağlantılarını, profilleri, sayfaları, grupları, etkinlikleri, fotoğrafları, profil resimlerini ve kapak fotoğraflarını destekleyeceği belirtildi. Şirket, Haber Kaynağında dağınıklığa yol açabilecek “tıklama tuzağı” içerikleri engellemek için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. 3D Touch desteğiyle kullanıcıların dikkate değer içerikleri daha rahat keşfedebileceği belirtiliyor.

Facebook iPhone uygulamasına başka bir “hızlı bakış” özelliği daha ekliyor. Uygulamanın ana ekran ikonuna uzun süre basıldığında açılan menü üzerinden doğrudan zaman tüneline erişmek mümkün hâle geliyor. Facebook, 3D Touch’ı geçtiğimiz ekim ayından bu yana desteklese de, kullanıcılara sadece durum güncellemesi ve fotoğraf yükleme işlemlerini hızla tamamlamalarını sağlayacak seçenekler sunuluyor.

Facebook yeni 3D Touch özelliklerini ilk olarak küçük bir grubun kullanımına sunacak. Yeniliklerin tüm kullanıcılara dağıtımı ise önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek. Bir yeniliğin kademeli dağıtımı Silikon Vadisi’nde sıklıkla görülen bir durum olsa da, kullanıcılar için bu hareket tarzının can sıkıcı olduğunu söylemek gerekiyor.

Apple’ın iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile sunmaya başladığı 3D Touch özelliğini destekleyen uygulamaların sayısı artıyor. Özelliğin giderek benimsendiği bir ortamda Facebook’un işleri neden bu kadar ağırdan aldığı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER