Teknoloji

Facebook iPhone sahiplerini reklam takibine ikna etmek için harekete geçti

facebook haber
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un da aralarında bulunduğu pek çok şirket, kullanıcılarına kişiselleştirilmiş reklamlar gösteriyor. Bu reklamların gösterimi için kullanıcıların diğer çevrimiçi faaliyetlerini de takip etmek gerekiyor. Apple, geçtiğimiz yılın sonlarında gizlilik odaklı bir değişiklik yapmış ve uygulama geliştiricilerinin veri toplamak için açık açık izin istemesini zorunlu hâle getirmişti. Facebook, reklam takibi konusunda işini zorlaştıran bu değişiklikten memnun olmadığını daha önce açık biçimde göstermişti.

Apple’a rekabete aykırı hareket gerekçesiyle dava açmaya hazırlanan sosyal medya devi, bir taraftan da yeni bir reklam kampanyası başlattı. Zor zamanlarda küçük işletmelere nasıl yardımcı olduğunu göstermeye çalışan şirket, böylelikle reklam takibi için izin vermenin önemini göstermeyi amaçlıyor. Perşembe günü yayınlanan videoda “İyi fikirler bulunmayı hak eder” sloganı kullanılıyor.

iOS 14.5’ten önce herhangi bir uygulama, kullanıcı uygulamanın hizmet şartları ve koşullarını kabul ettiği takdirde veri toplayabiliyordu. Bunun iPhone sahiplerinin gizliliğini korumak için yeterli olmadığına karar veren Apple, iOS 14.5 ile birlikte veri toplama için açık kullanıcı iznini zorunlu hâle getirecek.

Facebook’un hazırladığı videonun yorumlara kapatılması ve videonun “beğenilmeme” sayısının beğenme sayısına kıyasla çok daha yüksek olması dikkat çekiyor. Beğenilmeme sayısının fazlalığı, insanların Facebook’un bu konudaki samimiyetine pek inanmadığını gösteriyor. Sosyal ağ, videonun tanım bölümünde kişiselleştirilmiş reklamlar sayesinde küçük işletmelerin değerli fikirlerinin de keşfedilebildiği fikrini savunuyor.

Facebook reklam takibi için izin isteme konusunda ısrarcı olacağını daha önce de göstermişti. Sosyal medya devinin bu çabalarının nasıl bir sonuç vereceği iOS 14.5’in çıkışının ardından anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER