Teknoloji

Facebook Messenger’ın iOS’te ana mesaj çözümü olabilmesini istiyor

Facebook Messenger sms

Facebook, iOS kullanıcılarının Messenger’ı varsayılan mesajlaşma uygulaması olarak kullanabilmesini istiyor. The Information’ın haberine göre, sosyal medya devi bunun için yıllardır Apple’ı ikna etmeye çalışıyor. Apple’ın iOS 14 ile birlikte varsayılan internet tarayıcısını ve e-posta uygulamasını değiştirmeye izin vermesi, Facebook’un isteği de yeniden gündeme geldi.

The Information’a konuşan Facebook’un başkan yardımcısı Stan Chudnovsky, “İnsanların telefonlarında farklı bir mesajlaşma uygulamasını varsayılan seçenek olarak belirleyebilmesini istiyoruz. Günümüzde her şey bu doğrultuda ilerliyor” ifadesini kullandı.

Messenger’ın ana mesajlaşma uygulaması olarak en iyi seçenek olmadığı söylenebilir. Yine de, kullanıcılara varsayılan çözümü değiştirme imkanının sunulmasının “seçim özgürlüğü” isteyenleri mutlu edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Android’de kullanıcılar uzun süredir varsayılan mesajlaşma uygulamasını değiştirebiliyor. Apple’ın bu tarz bir esneklik sunması ise pek ihtimal dahilinde görünmüyor. Şirketin Mesajlar uygulaması hâlâ pek çok kişinin Apple markalı bir cihaz almasının başlıca sebepleri arasında bulunuyor. Apple gizlilik politikalarıyla övünürken şifrelenmiş mesajlara da özellikle vurgu yapıyor.

Ancak Facebook tarafından yöneltilen talebe olumlu yanıt vermemek, Apple’a yöneltilen “tekelci davranış” iddiasını biraz daha körükleyebilir. Cupertino merkezli şirket, şu sıralarda App Store ücretleri nedeniyle şiddetli tepkilerle ve resmi soruşturmalarla karşı karşıya.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER