Teknoloji

Facebook Instant Articles servisine abonelik özelliği ekleyeceğini doğruladı

facebook instant articlesYakında Facebook Instant Articles servisi üzerinden haber veya makale okuduktan sonra paylaşımı yapan yayın kuruluşuna abone olmak mümkün hâle gelecek. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, yaptığı açıklamayla Instant Articles içinden abonelik özelliğini test etmeye başlayacaklarını duyurdu.

Zuckerberg, insanların Facebook üzerinde haber okuduktan sonra yayın kuruluşuna abone olmaları durumunda paranın tamamının yayıncılara aktarılacağını belirtti. Şirketin abonelik ücretinden kesinti yapmayacağının altını çizen Zuckerberg, habercilerin gerçeği ortaya çıkarmak adına çok çalıştıklarını vurguladı. Facebook CEO’su bu özelliği ilk olarak ABD ve Avrupa’da küçük bir yayıncı grubuyla test edeceklerini ve onlardan gelecek geri bildirimler doğrultusunda sonraki adımları atacaklarını sözlerine ekledi.

Instant Articles üzerinden abonelik konusundaki ilk iddia, geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. The New York Times ve The Wall Street Journal gibi yayıncıların para kaybı ve Facebook’taki kitlelerinin yeterince büyümemesi gibi endişelerle Instant Articles formatından uzaklaştığı iddia edilmişti. Facebook’un da bu prestijli yayıncıları geri kazanmak adına Instant Articles’a abonelik modelini getireceği öne sürülmüştü.

Facebook Instant Articles üzerinden abonelik imkanı sunacak ilk yayıncıları açıklamadı

Facebook abonelik özelliği için yürüteceği testlere hangi yayıncıların katılacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak şirketin farklı ölçeklerde, farklı iş modelleri uygulayan ve farklı coğrafi konumlardaki yayıncılarla birlikte çalışmayı istediği söyleniyor. Facebook teste katılacak yayıncıların listesini testler başlamadan önce açıklayacak.

İLGİLİ HABERLER