Teknoloji

Facebook Instagram bildirimlerini ana uygulamasında gösterebilir

facebook instagramFacebook ve Instagram birbirinden bağımsız servisler gibi görünseler de, temelde derin bağlara sahipler. Öncelikle Facebook’un 2012’de Instagram’ı satın aldığını hatırlatmak gerekiyor. Instagram kullanıcıları, Hikayeler gibi özellikleri Facebook’un ana Haber Kaynağına yerleştirilmeden önce test ediyor. Buna ek olarak, Instagram’a yüklenen fotoğraf ve videolar sadece bir tıklama ile sosyal paylaşım sitesine gönderilebiliyor. Facebook Instagram ile görünür bağlantısını biraz daha belirginleştirebilecek bir özelliği test ediyor.

Facebook, haberleşme platformu Facebook Messenger’ın amiral gemisiyle ilişkisini oldukça sıkı tutuyor. TechCrunch’ta yer alan habere göre, Instagram’ın da bu ikiliye biraz daha yaklaşması muhtemel görünüyor. Sosyal paylaşım sitesinin ana uygulamasında Instagram bildirimlerini göstermeyi ve kullanıcıları bu uygulamaya hızlıca yönlendirmeyi test ettiği belirtildi.

Test edilen özellik, hâli hazırda Facebook’un mobil uygulamasının sağ üst köşesinde bulunan Messenger bildirim özelliğinin genişletişmiş versiyonu gibi görünüyor. Test edilen araç sadece Messenger bildirimlerini göstermek yerine Facebook, Facebook Messenger ve Instagram’daki okunmamış bildirimlerin tamamını gösterecek bir merkez işlevi görecek.

facebook instagramFacebook tarafından TechCrunch’a yapılan açıklamada, insanların önem verdikleri kişileri veya şeyleri keşfetmesi ve onlarla bağlantı kurabilmesi için küçük bir testin gerçekleştirildiği belirtildi. Şirket; Facebook, Facebook Messenger ve Instagram hesapları arasında daha kolay geçişin yollarının da test edildiğinin altını çizdi.

Facebook Instagram için 1 milyar dolar ödemişti

Sosyal paylaşım sitesi, insanlara neyi kaçırdıklarını hatırlatmak ve uygulamalarda daha fazla zaman geçirmelerini sağlamak istiyor. Instagram için 2012’de 1 milyar dolar ödeyen ve bunun karşılığını fazlasıyla alan şirketin test ettiği yeni özellik, reklam gelirini artırma konusunda da önemli bir potansiyel taşıyor.

İLGİLİ HABERLER