Manşetler

Facebook Instagram’ı 1 milyar dolar karşılığında satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sosyal medya dünyasında bomba etkisi yaratacak bir satın alma işlemi çok çok kısa bir süre önce kamuoyuna duyuruldu. Sosyal paylaşım sitelerinin en büyüğü olarak nitelendirebileceğimiz Facebook, yola iOS’te başlayan ve geçtiğimiz günlerde Android uygulamasını yayınlayarak popülaritesini katlayan fotoğraf paylaşım sitesi Instagram’ı 1 milyar dolar karşılığında satın aldı.

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, satış işleminin gerçekleştiğini kendi Facebook sayfası üstünden paylaştığı bir blog yazısı ile duyurdu. Zuckerberg, yazıda Instagram’ı satın almak üzere anlaşmaya vardıklarını duyurmaktan ötürü çok heyecanlı olduğunu belirtirken, Instagram’ın yetenekli ekibinin de bundan böyle Facebook bünyesinde çalışacağını sözlerine ekledi. Yıllarca kullanıcılarına fotoğraf paylaşım deneyiminde en iyiyi yaşatmaya odaklandıklarını dile getiren Zuckerberg, bundan sonra Instagram ekibinin tecrübesi ve yetenekleriyle kullanıcılarının mobil fotoğraf paylaşım deneyimlerini daha üst seviyeye taşımak adına çalışacaklarının altını çizdi.

Zuckerberg, Instagram’ın diğer sosyal ağlarda paylaşım imkanı sağlamasını da bu deneyimin bir parçası olarak gördüklerini ve bu özelliği mevcut halinde korumaya devam edeceklerini ifade ederken, Instagram’ın sahip olduğu özellikleri geliştirirken; bu özellikleri sahip oldukları diğer servislerde de kullanmayı düşündüklerini takipçileriyle paylaştı.

Bu satış hiç şüphesiz bir çok kişi için büyük bir sürpriz oldu. Önümüzdeki günlerde arka planına dair çok daha fazla şey öğreneceğimizi düşündüğümüz bu satışa dair tüm detayları yine Teknoblog’da bulacaksınız.

İlgili – Facebook

İLGİLİ HABERLER