Teknoloji

Facebook Hikâyelerini kullanan kişi sayısı artıyor

facebook hikayeleri

Facebook Hikayeleri’ni kullanan kişi sayısının giderek azaldığı düşünülüyordu. Ancak Facebook’un açıkladığı rakam herkesi şaşırttı. Her gün 500 milyondan fazla kişinin Hikâyeler özelliğini kullandığı ortaya çıktı.

Uzun zaman sonra ilk kez Facebook’un, Snapchat’ten aldığı ve öncelikle Instagram’da uyguladığı, büyük ilgi göstermesinin ardından kendisine de kopyaladığı Hikâyeler ürünüyle ilgili bir rakam paylaştığını görüyoruz. Bu arada, hikâyelerin sadece Facebook ile sınırlı kalmadığını, Facebook Messenger ve WhatsApp gibi anlık mesajlaşma uygulamalarına da geldiğini belirtelim.

Facebook’un dışında kalan uygulamalarda hikâye formatının daha çok ilgi gördüğü düşünülüyordu. Geçen eylül ayında Facebook, günde 300 milyon kişinin Facebook Hikâyeleri’ni kullandığını açıklamıştı. Bu arada Instagram da geçtiğimiz ocak ayında Hikâyeler formatını günde 500 milyon kullanıcının kullandığını açıklamıştı.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, söz konusu bilgiyi şirketin birinci mali çeyrek raporunu açıkladıktan sonra düzenlediği telekonferans oturumunda paylaştı. Şirket, gizlilik ve güvenlikle ilgili davranışları nedeniyle Amerikan Federal Ticaret Komisyonu’ndan 3 milyar dolarlık ceza aldığını açıkladı. Büyük gizlilik cezaları bir kenara koyulacak olursa, Facebook büyümeye ve para kazanmaya devam ediyor. Hikâyeler de Facebook’un finansal başarısı ve istikrarı için hayati bir faktör hâline geldi.

Facebook’un idari işlerden sorumlu başkan yardımcısı Sheryl Sandberg, 3 milyon reklam verenin Facebook’un tüm uygulama ekosisteminde Hikâyeler formatını kullandığını kaydetti. Her ne kadar hangi uygulamanın bu ilgide aslan payını aldığı söylenmese de, Instagram’daki hikâyelerin en çok ilgi gören ortam olduğu tahmin ediliyor. Bu formatın bu kadar ilgi görmesi, Facebook’un onu tüm uygulamalarına yerleştirmesini fazlasıyla mantıklı hâle getiriyor.

İLGİLİ HABERLER