Teknoloji

Facebook “Geçmişi Temizle” aracının çıkışını bir kez daha erteledi

facebook haber kaynağı

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg‘in geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen F8 konferansında yaptığı önemli duyurulardan birisi de “Geçmişi Temizle” adı verilen araç olmuştu. Sosyal ağ, söz konusu araçla kullanıcılarına geçmişlerini temizleme imkânını sunacağını belirtmişti. Facebook aracının çıkışı için önce 2018’in sonunu işaret etmiş, ancak daha sonrasında aracın 2019’un ilkbaharında yayınlanacağını açıklamıştı.

Sosyal ağ, yeni aracının çıkışı için belirlediği ikinci hedefi de tutturamadı. Şirketin güvenilirlik adına attığı adımların değerlendirildiği bir toplantıda konuşan başkan yardımcısı Guy Rosen, “Geçmişi Temizle” aracının çıkışının 2019’un sonbaharına ertelendiğini belirtti.

Rosen, bu kararın aracı geliştiren ekibin her şeyi en doğru biçimde sunma isteğinden kaynaklandığını dile getirdi. Rosen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sistemlerimizi ve veri işleme süreçlerimizi yeniden tasarlamak için çalışıyoruz. Bu da öngördüğümüzden daha fazla zaman gerektiriyor.”

Facebook Geçmişi Temizle aracının çıkışının neden bu kadar geciktiğini anlamak, her şeye rağmen pek kolay değil. Zuckerberg, aracı duyururken birkaç ay içinde hazır hâle geleceğini belirtmişti. Ancak mevcut tabloda işin gerçekleşmesinin 15-16 ay sürebileceği anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER