Teknoloji

Facebook Geçmişi Temizle aracını ilkbahardan önce çıkarmayacak

facebook haber kaynağı

Facebook Geçmişi Temizle aracının duyurusunu geçtiğimiz mayıs ayında yapmıştı. O dönemde şirketin söz konusu güvenlik kontrollerini birkaç ay içinde kullanıcılarına açması bekleniyordu. Ancak işler planlandığı şekilde gelişmedi ve bu araç henüz kullanıma sunulamadı.

Recode sitesine konuşan Facebook yöneticisi David Baser, özelliğin testlerinin 2019’un ilkbahar ayları itibarıyla başlayacağını belirtti. Özelliğin uygulamaya koyulmasının ilk etapta öngördüklerinden daha zor olduğunu söyleyen Baser, teknik engellerin geliştirme sürecini sekteye uğrattığını ifade etti.

Facebook söz konusu özelliği sunarken tarama verilerini farklı parçalara ayıracak. Söz konusu parçalar site, kişisel kimlik ve farklı konumlardaki ziyaret zamanları olacak. Facebook verileri bireysel kullanıcılar yerine tarih ve zamana göre sakladığında geçmişi belirli insanlarla kolay kolay eşleştirmek mümkün olmuyor. Sosyal ağın Geçmişi Temizle özelliğini kullanışlı hâle getirebilmesi için kullanıcı odaklı bir veri depolama sistemi oluşturması gerekiyor.

Facebook Geçmişi Temizle aracıyla kamuoyu nezdindeki imajını düzeltmeyi amaçlasa da, bu çok kolay olmayacak gibi görünüyor. Şirketin Cambridge Analytica skandalıyla sarsılan itibarı, art arda ortaya çıkan güvenlik açıkları ve sızıntılarla biraz daha etkilenmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER