Teknoloji

Facebook fotoğraflara Snapchat esintisi eklemeye hazırlanıyor

facebook-ios-fotograf-yukleyicisi-290615

Son yıllarda yaş ortalaması ciddi biçimde yükselen Facebook, genç kullanıcıların ilgisini çekme konusunda Snapchat gibi platformlar kadar etkili olamıyor. Ancak bu durum sosyal paylaşım sitesinin genç kullanıcıların ilgisini çekmek için çaba sarfetmediği anlamına gelmiyor.

TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, Facebook iOS için yeni bir fotoğraf yükleyicisi test ediyor. Söz konusu araçla fotoğraflara Snapchat’i hatırlatan filtreler, çıkartmalar ve yazılar ekleyebiliyor. Facebook’un hızla yükselen bir rakibinin izlerini takip etmesi pek ince bir hamle gibi değerlendirilmese de, sosyal paylaşım sitesinin eğilimlere kulak vermesini olumlu bir gelişme olarak nitelemek gerekiyor.

Testleri devam eden fotoğraf yükleyicisi, Facebook’un rakiplerinin etkileyici özelliklerini kullanıcılara sunmak adına bağımsız uygulamalar hazırlamaktan da vazgeçtiğini gösteriyor. Şirket daha önce Poke ve Camera gibi uygulamalarla özellik setini genişletmeye çalışmış, ancak sonrasında bu uygulamaları geri çekmiş ve bazı özelliklerini ana mobil uygulamalarına yerleştirmişti. Facebook’un yeni fotoğraf yükleyicisini kullanıma sunmadan önce üzerinde biraz daha çalışması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER