Teknoloji

Facebook @facebook.com uzantılı e-posta servisini kapatıyor

Facebook dün yaptığı açıklamayla 2010 yılında kullanıma açtığı @facebook.com uzantılı mesajlaşma ve e-posta servisini kapatacağını duyurdu.

facebook-begen-buton-091213

Facebook adına açıklama yapan bir sözcü @facebook.com uzantılı e-posta hesabını kullananlara bu özellikte değişikliğe gidildiğine dair bildirimlerin yapılmaya başlandığını belirtti. @facebook.com uzantılı e-posta adresine gönderilecek iletilerin bundan böyle Facebook’taki Mesajlar bölümüne düşmeyecek, bunun yerine Facebook hesabında kayıtlı olan birincil e-posta adresine yönlendirmede bulunulacak.

Kasım 2010’da Mark Zuckerberg tarafından Facebook’un yönetim merkezinde düzenlenen bir toplantıda duyurulmuş olan e-posta servisi Facebook üzerinde mesajlaşma faaliyetlerini daha çekici ve fazla kullanılır kılmak amacıyla getirilmişti. Zamanında “Sosyal Posta Kutusu” olarak adlandırılmış olan bu servis arkadaşlarınızdan mesajları sadece Facebook üzerinden değil, SMS, e-posta veya anında mesajlaşma üzerinden de alma imkanı sunulmuştu.

Facebook birçok kişinin Facebook e-posta hesabını kullanmadığı için bu yönde bir karar aldıklarını dile getirdi. Ayrıca mobil ortamda mesajlaşma deneyimini iyileştirecek adımlara devam edileceğini vurguladı.

@facebook.com e-posta servisinin kapanışının duyurusunun WhatsApp mesajlaşma servisinin 16 milyar dolar karşılığında satın alınmasının hemen arkasından yapılması da dikkat çekici bir durum olarak nitelendiriliyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER