Teknoloji

Facebook Donald Trump’ın cezasını 2023’e kadar uzattı

donald trump facebook

Eski ABD Başkanı Donald Trump, diğer sosyal medya platformlarının yanında Facebook tarafından da yasaklanmıştı. Sosyal medya devi, bu yasağın 7 Ocak 2023’e kadar uzatıldığını açıkladı. Söz konusu tarihin ardından Trump’ın kamu güvenliği için tehlike yaratıp yaratmadığı bir kez daha incelenecek ve yeni bir karar verilecek.

Konuyla ilgili açıklamayı Facebook’un küresel işlerden sorumlu başkan yardımcısı Nick Clegg yaptı. Clegg, Trump’ın yeniden Facebook’a döndükten sonra kuralları bir kez daha ihlâl etmesi durumunda kalıcı bir yasak kararının da alınabileceğini dile getirdi.

Trump’ın yasağının uzatılması, Facebook’un “haber değeri taşıyan içerik” konusundaki yaklaşımının değiştiğini gösteriyor. Şirket siyasetçiler tarafından yapılan paylaşımları, kurallarına aykırı olsa bile, haber değeri taşıdığı gerekçesiyle hiçbir şekilde kaldırmıyordu.

Ancak artık buna müsade etmeyecek olan Facebook, istisnai durumlarda da neden içeriği kaldırmadığının sebeplerini kamuoyuyla paylaşacak. Kısacası artık Facebook’ta seçilmişlere ayrıcalık sağlanan bir dönem olmayacak.

Donald Trump ise Facebook tarafından alınan kararı, tahmin edilebileceği üzere, tepkiyle karşıladı. Trump’ın ofisi tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, Facebook’un kararının “hileli” seçimde oy veren Trump destekçilerine hakaret anlamına geldiği ve Facebook’un sansür ve susturma politikasına izin verilmemesi gerektiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER