Teknoloji

Facebook Donald Trump tarafından paylaşılan videoyu kaldırdı

donald trump facebook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD Başkanı Donald Trump ile Twitter arasında ipler gergin olsa da, Facebook Trump’a karşı daha yumuşak bir tavır içindeydi. Ancak Facebook da bu yumuşak tavrın çizgisini koronavirüs ile çizmişe benziyor.

Sosyal ağ, Trump’ın hesabından paylaşılan bir videoyu COVID-19 ile ilgili yanlış bilgiler barındırdığı gerekçesiyle kaldırdı. Trump’ın Fox News’e verdiği röportajdan bir kesit içeren videoda, Trump çocukların koronavirüse karşı “neredeyse tamamen bağışıklı” olduğu şeklinde asılsız bir iddiayı dile getiriyor.

Facebook tarafından konuyla ilgili olarak NBC News’e yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Videoda bir grup insanın COVID-19’a karşı bağışıklığı olduğuna dair asılsız bir iddia dile getiriliyor. Bu da bizim COVID-19 ile ilgili zararlı yanlış bilgilere yönelik politikalarımızı ihlâl ediyor.”

Facebook ilk defa Donald Trump’ın paylaşımlarından birini bu nedenle kaldırmış oldu. Sosyal ağ daha önce Trump’ın seçim kampanyası reklamlarını “organize nefret” ile ilgili kurallarını ihlâl ettiği gerekçesiyle kaldırmıştı.

Facebook, Donald Trump ve paylaşımları konusundaki tavrı nedeniyle zaman zaman eleştirilere maruz kalmıştı. Bu eleştiriler, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in Twitter ve Trump arasındaki gerginliğe dair yorumları nedeniyle biraz daha kuvvetlenmişti. Ancak söz konusu koronavirüs olunca Zuckerberg’in Trump yönetimine karşı daha sert bir tutum içinde olduğu da biliniyor. Facebook CEO’su, ABD’nin koronavirüsle mücadelesi için “hayal kırıklığı” tanımlamasında bulunmuştu.

İLGİLİ HABERLER